Raportti: Vaisu KaMa taipui Kempeleessä

Kempeleen Kiri – Kankaanpään Maila 1-0 (2-2, 4-1)

Kankaanpään Maila lähti hakemaan Kempeleen Koukkupaja Areenalta jo neljättä peräkkäistä voittoaan. Tällä kertaa kuitenkin isäntäjoukkue KeKi oli vahvempi vieden tärkeän päävastustajien kohtaamisen sekä katkaisten KaMan voittoputken.

Ottelun lehdistötilaisuudessa oli KaMan puolelta happamia miehiä.

- Ei meillä ollut tuohon Kempeleen tasaisuuteen mitään jakoja. Oltiin tänään ihan lapasia, totesi pettynyt pelinjohtaja Mika Peltonen.

- Jos Kempeleellä oli tunnetila, että he haluavat tänään voittaa, niin meillä oli näköjään kyllä aika kaukana siitä, komppasi jo toisessa ottelussa perätysten KaMan ykköspalkinnon pokannut Joni Rytkönen.

KaMa avasi ottelun vahvasti, vaikka Kempele heti aloittavallaan johtojuoksun saikin, sillä KaMan tasoittavalla Sami Joukainen iski kotiin Topias Liljan sekä Ville-Veikko Olli Henri Pulkkisen. Tilastoja kovemmassa vireessä ottelussa ollut Ossi Meriläinen kuitenkin tasoitti jakson heti Kempeleen seuraavalla sisävuorolla, eikä lisäjuoksuja enää nähty.

- Ensimmäiselle jaksolle saatiin hyvä alku, mutta jostain syystä se sitten lähti kuitenkin käsistä, harmitteli Peltonen jakson hyvän alun hukkaamista.

Toinen jakso olikin sitten aivan yhtä päätyä, vaikka lukemat näyttivät suhteellisen tasaisia 4-1 -lukemia. KaMa sai kuitenkin kiittää tästä vain hyvää onneaan, sillä tarjolla oli paljon tylympääkin.

- Toisella jaksolla meillä ei ollut mitään jakoja. Kempele oli selvästi parempi, totesi Peltonen happamana.

- Olisi olleet aika rajut luvut, ellei Meriläisen läpilyönti takaa olisi kimmonnut kahden tolpan kautta takaisin kentälle, ja jollei viivalla ollutta kolmosrajaleikkuria olisi vihelletty laittomaksi. Näillä olisi tilanne ollut hetkessä jo 10-0, kertoili Rytkönen toisen jakson sattumuksista.

Ottelun jälkeen mietittävää jäikin tulevaan, kun torstaina vastassa on jo sarjan kärkikasteihin lukeutuva Kouvolan Pallonlyöjät.

- Ulkopeli on ollut meillä tänä vuonna hyvää, mutta Kempeleellä se ei sitä kyllä ollut. Koppipalloja ja ilmaisia vaihtoja annettiin, vaikka oli sovittu toisin, koppi ei noussut sisällä eikä saatu palloja kiinni, sätti "Pelli" omiaan lehdistötilaisuudessa.

Rytköselle Kouvolan Pallonlyöjät on tuttuakin tutumpi vastustaja, sillä hän edusti Koplaa viimeiset pari kautta. Edessä onkin nyt Kempele-pelin nollaus, jotta mies pääsee jatkamaan huippuvirettään sekä metsästämään jo kolmatta perättäistä ottelua Subwayn kultakypärässä, jota kantaa aina edellisen ottelun joukkueensa ykköspalkittu.

- Taisin ennen ottelua puhella, että olemme pelanneet hyvää ulkopeliä, mutta nyt oli kyllä aika karseaa peliä. Toisella jaksolla ajattelin jo, että jestas sentään loppuisipa peli kohta, että päästäisiin bussiin miettimään, mikä tänään oikein oli ongelma. Katsellaan Vimeosta kuinka surketa meidän peli oli ja otetaan opiksi, hän päätti.

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu siis jo heti torstaina ottelulla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Myös Kouvolan voittoputki katkesi edellisessä ottelussa, kun KaMan kaatama Sotkamon Jymy voitti Koplan. Toinen joukkueista palaa siis heti seuraavassa ottelussa voittokantaan. Tule siis kannustamaan KaMa voittoon! Otteluisäntänä toimii Ferramen Oy, jonka kestitsee Lumiainen Oy. Ottelussa arpapalkintona on myös lentoyhtiö Nextjetin menopaluu-lentolippu Pori-Tukholma välille. Tervetuloa!