KaMalle jäi upeasta kaudesta lopulta luu käteen

Jyväskylän Kiri – Kankaanpään Maila 1-0 (4-3, 4-4)

Kankaanpään Maila lähti hakemaan Jyväskylän Hippokselle pudotuspelipaikkaan tarvittavaa jaksovoittoa. Joukkuetta lähti tukemaan vierasotteluun myös täysi fanibussi. Vielä aika ei kuitenkaan ollut kypsä kankaanpääläisten pudotuspelipaikalle, ja näin muutoin upeasta kaudesta jäi lopulta luu käteen.

Ottelu alkoi KaMan täydellisessä hallinnassa, kun Kirillä oli vaikeuksia päästä edes kakkospesälle. Toisessa vuorossa viimeisenä lyöjänä lyömään tullut Jukka Lankinen kotiutti ensin Lauri Kaartokallion, ja tämän jälkeen kakkostilanteessa läpilyönnillään Petteri Kortelaisen. Kolmannessa vuorossa tuli kuitenkin musta hetki, ja Jyväskylä pääsi iskemään yksittäisillä lyönneillä itsensä 4-2 –johtoon. KaMa sai vielä takaa-ajon aikaiseksi viimeisessä vuorossa, mutta Henri Pulkkisen onnistunut yllätyskotiutus jäi kankaanpääläisten ainoaksi. Näin toiselta jaksolta vaadittiin jaksovoittoa.

- Tuntui, että oltiin kuskin paikalla suurimman osan aikaa pelistä, mutta sitten päästettiin virheillä kaveri mukaan. Meillä on räpylä kestänyt aika hyvin viime peleissä, mutta nyt oli taas pitkästä aikaa semmoinen peli, että annettiin räpylästä pinnoja. Vähän pahaan paikkaan tuli, harmitteli KaMan ykköspalkinnon saanut ja kaksi juoksua tuonut Kaartokallio.

Toinen jakso alkoi molemmilta nihkeällä sisävuorolla. Toisessa vuorossa Jukka Latvala iski kuitenkin etutilanteessa pallon kopparien välistä maisemiin ja kotijoukkueen 3-0 –johtoon. KaMan vastine tuli kolmannessa vuorossa, kun viimeisenä lyöjänä lyömään tullut Kortelainen iski takatilanteessa pallon puolestaan kakkosrajasta maisemiin tasoittaen tilanteen. Viimeisessä vuoroparissa samat miehet onnistuivat vielä juoksujen teossa, mutta se ei enää KaMaa ja äänekästä kannattajaryhmää lohduttanut. Kiri eteni pudotuspelehin niukimmalla mahdollisella erolla – yhdellä juoksulla.

- Sanoin, että 15 kolmostilannetta pitäisi riittää meidän voittoon. 15 niitä näyttäisi olleen ja kotiutettiin hyvin, mutta sen verran tuli ulkopelissä virheitä, että ei riittänyt. Kaikki kunnia Latvalan Jukan lyönnille, mutta virhe siihen ja kaveri 3-0 –johtoon toisella jaksolla. Ensin einaroitiin ensimmäinen jakso ja sitten siihen vielä toinen jakso päälle, sai todella pettynyt pelinjohtaja Jukka Karttunen puristettua itsestään pelianalyysin.

- Jos mietitään kuitenkin koko kautta ja sen kulminoitumista tähän yhteen otteluun, niin 27 ottelua meillä oli aikaa ottaa se yksi ylimääräinen piste, joka meiltä jäi puuttumaan tällä tuloksella. Siihen ei pystytty tällä kaudella, ei tässä ottelussa, tunnusti Karttunen.

Vaikka päällimmäinen tunne ottelusta ja lopputuloksesta on suuri pettymys, niin rakas seuramme meni tällä kaudella silti usealla eri mittarilla ja tasolla roimasti eteenpäin. Vaikeudet ja pettymykset kasvattavat, ja ensi kaudella kentille palaa jälleen merkittävästi vahvempi KaMa! Työ taustalla jatkuu keskeytyksettä, mutta organisaatio ja joukkue haluavat silti kiittää kaikkia Paluuta Tulevaisuuteen rakentaneita sekä sitä seuranneita kaudesta 2016! Nähdään Pohjanlinnassa jälleen ensi kesänä!