Uutiset

Pohjanlinnan kauden ennätysyleisö todisti Henrien näytöstä

Kankaanpään Maila – Vimpelin Veto 0-2 (3-8, 4-7)

Vimpelin Vedon pari vahvaa sisävuoroa molemmilla jaksoilla siivitti joukkueen jo kauden 17. kolmen pisteen voittoon. Varsinkin ottelun avausvuoro oli ViVeltä mykistävä, ja KaMa joutui kauden ennätysyleisönsä edessä toteamaan sarjakärjen paremmakseen.

Vimpelin Vedon kuuden juoksun avaussisävuoro oli liikaa pudotuspelipaikasta taistelevalle Kankaanpään Mailalle. Vimpelin Henri Puputti kuritti kasvattajaseuraansa 1+6 lyödyllä, kahdella tuodulla sekä kymmenellä kärkilyönnillä. Lähes puolet ViVen juoksuista 0-2 (3-8, 4-7) –lukemiin päättyneessä ottelussa lyönyt Puputti nautti pelaamisesta vanhalla kotistadionillaan.

- En ole hirveän häävisti täällä vierasjoukkueen paidassa pelannut, mutta tänään päätin, että tänään se homma muuttuu. Ja muuttuihan se ihan kivasti. Tämä on ollut mukava paikka aina pelata, ja nautin kyllä täysin rinnoin. Kaverilla oli pelissä melkein 20 kolmostilannetta ja painavia lyöntejä, joten ei missään nimessä niin helppo peli, mitä lukemat näyttää. Yksi pomppu sinne tänne, niin olisi voinut olla ihan eri peli ja supervuoroparissa, jutteli vierailijoiden ykköspalkittu.

SoiniSeuraaPuputinKunnaria

KaMa-kasvatti Henri Puputti kiersi kunniaa otteluun saapuneen ulkoministeri Timo Soinin valvovan silmän alla.         Kuva: Juha Levonen

Ottelun toinen hahmo oli KaMan vaihtajaspesialisti Henri Pulkkinen, joka keräsi ottelussa kahdeksan kärkilyöntiä 100% tehoilla. Tämän lisäksi mies ehti tuoda yhden juoksunkin.

- Kovan lähdön sai vastustaja tänään ja pääsi heti niskan päälle. Kaveri teki hyvin tilannetta, nopeita etenijöitä paljon ja laaja kotiutusrintama, joten täysi tunnustus vastustajalle vahvasta pelistä. Meilläkin oli kuitenkin positiivisia otteita paljon; saatiin tilannetta ja lyötyä juoksuja noinkin kovasta ulkokentästä, ja mahdollisuuksia oli enempäänkin, mutta kaveri puolusti loput tilanteet hyvin, kehui KaMan ykköspalkittu vastustajaa sekä myöskin omia joukkojaan.

Vimpeli kasvatti etumatkansa sarjan piikkipaikalla jo viiteen pisteeseen, kun sillä on enää neljä ottelua pelaamatta. Takana vaaniva Sotkamon Jymy on pelannut ottelun enemmän, joten runkosarjan voiton varmistaminen alkaa olla lähellä. KaMa sai osaltaan huojentavia uutisia Raahesta, kun sarjanousija Kempeleen Kiri voitti isäntä PattUn supervuoroparin jälkeen. Näin kankaanpääläisten kaula pudotuspeliviivan alapuolelle on mukavat neljä pistettä.

- Otetaan positiiviset asiat tästä mukaan, kun sunnuntaina Oulu saapuu tänne vierailulle. Tärkeää olisi tuosta pinnoja saada, että päästään siihen tavoitteeseemme, että pudotuspeleihin mennään. Tänään oli mukavasti yleisöäkin, joten toivottavasti saadaan sunnuntainakin porukka kannustamaan meitä tänne. Se on iso tuki meille, kiitteli Pulkkinen vielä 1362-päistä Pohjanlinnan kauden ennätysyleisöä.

Vimpelin vahvat jaksojen alut liikaa KaMalle

Sarjakärki näytti heti ottelun avausuoroparissa kaapin paikan isännille, kun se jätti KaMan avaussisävuorossaan vaille kakkostilanteita. Sama meno jatkui heti tasoittavalla sisävuorolla, kun Vimpeli pelasi iloista sisäpeliä, ja meni menojaan kauniilla yksittäisillä kotiutuslyönneillä sekä Puputin kahden juoksun arvoisella kunnarilla.

- 6-0 tauluun heti, jonka jälkeen meiltä ehkä näennäistä rimpuilua siinä ensimmäisellä jaksolla oli. Valtavan hienoja lyöntejä, ja Vimpeli kyllä esitteli omaa etenemis- ja kotiuttamisvoimaansa, mitä se parhaimmillaan on, jakoi KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen tunnustusta vierailijoiden vahvalle sisääntulolle otteluun.

- Saatiin terävä aloitus otteluun, mikä oli tarkoituksenakin. Nämä vieraspelit eivät ole koskaan helppoja otteluita ja tiedettiin, että kotijoukkueella on ottelussa isot panokset. Käsikirjoituksen mukaan tämä ottelu eteni, kun Pulkkinen pomputti tilannetta, ja me yritimme siinä rikkoa peliä ympärillä. Onneksi olimme molempien jaksojen alussa sisällä riittävän hyviä ja pysyimme vähän etumatkalla, analysoi Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki ottelun kulkua.

Toisellakin jaksolla Vimpeli meni menojaan upeilla yksittäisillä kotiutuslyönneillään, eikä vahvojen etenijöiden myötä antanut KaMan ulkokentälle paljonkaan mahdollisuuksia. Hyvävireinen Petteri Kortelainen piti kuitenkin Kankaanpäätä mukana ottelussa, ja toisen jakson viimeisen tasoittavalla KaMa sai pienen kirinkin aikaiseksi kaksi juoksua lyöneen Ville-Veikko Ollin sekä ulkokentälle Valtteri Kleemolan loukkaantumisen jälkeen vaihdetun Mikael Sillanpään lyönneillä.

- Vaarallisia lyöntejä tuli Kortelaiselta pitkin peliä, ettemme tuossa kyllä hengähtämään päässeet missään kohtaa. Olen tyytyväinen siihen, että joukkue oli valmistautunut hyvin ja aloitti pelin hienosti sekä haettiin tärkeät pisteet, summasi Kivimäki ottelun kulun joukkueensa osalta.

- Toisella jaksolla olimme paljon paremmin hommassa mukana, muutama helppo virhe toki tuli ulkona. Montaa muuta joukkuetta vastaan 18 kolmostilanteella olemme kamppailleet ihan kahden-kolmen pisteen voitosta, mutta ei Vimpelin tasoista porukkaa vastaan. Kortelaisen laadukkaat kotiutukset, Pulkkisen sataprosenttinen vaihtotyöskentely, (Lauri) Kaartokallion hienot kentällemenot sekä Peltomäen Joonaksen kärkkäri Superpesis-debyytissään olivat tämän päivän valonpilkahdukset, haki Karttunen positiivista myös oman joukkueensa otteista.

Debytantti

Joonas Peltomäki teki ottelussa Superpesis-debyyttinsä, ja keräsi heti ensimmäisessä lyöntivuorossaan tililleen myös avauskärkilyönnin kauniilla pystymailalyönnillään. Myös lyöty avausjuoksu oli lähellä, mutta tällä kertaa Henri Puputti taisteli hyvän lyönnin kopiksi. Kuva: Juha Levonen

Kankaanpään Mailan pudotuspelipaikan metsästys neljän kauden tauon jälkeen jatkuu sunnuntaina. Supersunnuntain ottelussa vastustajaksi saapuu Pohjanlinnan pesäpallostadionille sarjanousija Oulun Lippo. Ottelu on myös TV-ottelu ja nähtävissä Nelonen Pro –kanavalla.

- Aika nopeasti katseet pitää kääntää sunnuntaille, kun Oulu tulee kotona vastaan. Kauden lopuista otteluista lähdetään hakemaan peli kerrallaan pisteitä, naulasi Karttunen, ja käänsi katseet takaisin pudotuspelitaisteluun tämän Viikon Ottelun jälkeen.

KaMan taistelu pudotuspelipaikasta ja huipputärkeistä pisteistä jatkuu jälleen sunnuntaina Pohjanlinnan pesäpallostadionilla! Ottelu on Superpesiksen Supersunnuntai-ottelu sekä Nelonen Pron TV-ottelu. Tule suuren ryhmän kannustamaan KaMa kohti pudotuspelejä! Rikotaan tämän Vimpeli-ottelun rikkoma katsojaennätys uudestaan viimeisen runkosarjan kotiottelun kunniaksi! Pohjanlinnna kello 17 – Tervetuloa!