Voittavat suoritukset puuttuivat Alajärvellä

Alajärven Ankkurit - Kankaanpään Maila 2-0 (7-4, 3-1)

Vanhat kiistakumppanit jo Ykköspesis-ajoilta - Alajärvi ja Kankaanpää - pelasivat Alajärvellä joukkueiden kauden 14. ottelut. Näin molempien kausi tuli puoliväliinsä juhannustauon kolkutellessa aivan päivän päässä. Tällä kertaa Ankkurit oli vahvempi Tuomas Tallbackan huiman mailavireen ja Mailan virheiden sävyttämän ulkopelin ansiosta.

Ankkurit avasi ottelun vahvasti, kun Aki Oravan 3-puolen ja Tuomas Tallbackan kakkospuolen puhkaisuilla joukkue johti ensimmäisen sisävuoron jälkeen 2-0. KaMa onnistui kuitenkin tasoittavallaan kaventamaan Ville-Veikko Ollin komealla näpillä. Ankkurien mailavire jatkui kuitenkin toisessakin vuorossa, kun Tallbacka ja Sami Mikkolanaho lisäsivät johtoa jälleen kahdella juoksulla.

Jälleen tasoittavallaan KaMa onnistui kuitenkin tulemaan iholle, kun Teemu Utusen kolmospuolen lyönti yllätti Ankkurien ulkokentän kahden juoksun arvoisesti. Ankkurien kolmannella vuorolla jälleen Tallbacka onnistui juoksun teossa, kun hän löi Rami Mäkisen kotiin kakkoselta kahdella lyönnillä. KaMan tasoittavalla nähtiin ottelun ensimmäinen juoksuton sisävuoro, kun KaMan kotiutusyritykset kantoivat kopiksi.

Neljännen aloittavallaan Ankkurit puolestaan onnistui jälleen tekemään kaksi juoksua Tallbackan ja Sasu Iivarisen lyönneillä, eikä KaMan tasoittavalla Jukka Lankisen komea kumura riittänyt kirimään KaMaa jaksovoittoon. Näin ensimmäinen jakso isännille lukemin 7-4.

Tallbackan hurja vire jatkuu toisellakin jaksolla

Toisen jakson aloittavalla sisävuorolla KaMa onnistui siirtymään ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun Petteri Kortelainen onnistui KaMan vuoron viimeisenä lyöjänä juoksun teossa. Tulikuuma Tallbacka onnistui kuitenkin heti tasoittavalla vuorolla tasoittamaan ottelun.

Kun KaMa ei enää juoksujen teossa jaksolla onnistunut, onnistui Tallbacka tehdä jakson kaksi seuraavaakin juoksua kakkospuolen puhkaisullaan. Heti perään oli Rami Mäkisen vuoro puhkoa KaMan ulkokenttää - tällä kertaa kolmospuolelta. Kortelaisen viimeisten vuorojen kotiutusyrityksistä huolimatta ei KaMa siis ottelussa enempää juoksuja saanut aikaiseksi, joten toisen jakson loppulukemat kirjattiin Ankkureille 4-1.

Ulkopeliä parannettava

KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen harmitteli jälleen virheiden määrää, varsinkin ulkopelissä.
- Sisällä ja ulkona virheiden sävyttämää meidän osalta. Meistä ei kyllä ollut tänään millään tekemään kovia suorituksia missään - ei sisällä eikä ulkona. Muutama sellainen aavistuksen verran hurmokseen rinnastettava hetki siinä oli, mutta aika äkkiä palattiin takaisin maan pinnalle.

- Jos me ensimmäisellä jaksolla paremmalla prosentilla vietiin miestä sisäpelissä eteenpäin, niin se kyllä mielestäni vähän vääristää (ottelun kuvaa), sillä me tehtiin tänään niin paljon virheitä ulkona.

Samoilla linjoilla oli KaMan ykköspalkinnon saanut - tällä kertaa jokeripaidassa nähty - Henri Pulkkinen.

- Vähän sekavat ajatukset. Tuo meidän ulkopeli ei nyt vaan kestä. Ei millään saada sisäpelissä sellaisia raveja päälle(, mitä se tarvitsisi). Meidän pitää nyt vain ulkopelistä lähteä - siinä on paljon parannettavaa. Sen jälkeen saadaan kyllä vielä ajoittain hyvinkin pyörivää sisäpeliä parannettua edelleen.

Pelinjohtaja Karttunen ei kuitenkaan pitkään aio jäädä harmittelemaan tappiota yhdelle kauden päävastustajista, kun jo heti seuraavana päivänä (tänään keskiviikkona) vastaan tulee seuraava.

- Luojan kiitos ei tarvitse jäädä murehtimaan kovin pitkäksi aikaa. Huomenna on hyvä paikka meillä palata takaisin omalle tasollemme.

Ottelun tilastot

Kauaa ei tosiaan tätä tappiota tarvitse harmitella, sillä KaMa on tulessa heti tänään keskiviikkona, kun Pohjanlinnan stadionille vierailemaan saapuu Jyväskylän Kiri! Legendahaastattelussa tällä kertaa jaksotauolla itse lukkarilegenda Risto Tuominen, joten nyt kaikki sankoin joukoin kohti Pohjanlinnaa huutamaan Kiri kumoon!