KaMa voittoon ensimmäisessä finaaliottelussa!

Paremmat kotiutuslyönnit ja yhtä vuoroa lukuun ottamatta hyvin toiminut ulkopeli takasivat KaMalle voiton poikien superpesiksen ensimmäisessä finaaliottelussa. Ihanteellisessa syyssäässä pelattu ottelu päättyi supervuoron jälkeen KaMalle jaksoin 2-1 (5-1, 1-3 ja 1-0).

Ottelun ensimmäinen jakso oli vahvasti KaMan hallussa ja joukkueen peli toimi mallikkaasti niin sisällä kuin ulkonakin. Avausjuoksu nähtiin ensimmäisen tasoittavalla kun tänäänkin hyvässä lyöntivireessä ollut Petteri Kortelainen pisti pallon etumiehen yli ja Roope Reinikka toi KaMan 1-0 johtoon. Jakson käännekohta oli puolestaan toisen tasoittavalla, kun ajolähtö tilanteessa KaMan toisen jokerin Atte Brandtin lyönti painui Kiteen kolmoskopparin Nino Muuruvirran räpylän alta uimahallin seinustalle asti ja sillä kotiin tulivat Mattias Kitola sekä Petteri Kortelainen. Jakson aikana Kitee yritti pyristellä mukana, mutta todellista uhkaa joukkue ei kuitenkaan saanut isäntien ulkopelille aikaan.

KaMa lisäsi johtoaan kolmannen tasoittavalla. Ville-Veikko Olli laittoi bravuurilyöntinsä kolmosjatkeelle ja sillä kotiin tuli Mikael Sillanpää.  Samassa vuorossa vielä Petteri Kortelaisen hidastettu poltti Kiteen linjalla ja näin Topias Lilja toi lukemat 5-0.   Kiteen vaisun avausjakson  ainut tähtihetki nähtiin neljännen aloittavalla kun pelinjohtaja Sami Partanen laittoi merkin päälle 1-3 tilanteessa ja Hannes Pekkisen kolmoskopparin eteen menneellä lyönnillä kotiin kirmasi Joni Matikainen.  Pian tämän jälkeen hyvän pelin tänään pelannut Roope Reinikka teki kolmannen palon kakkoselle ja näin ensimmäisen jakson voitto KaMalle oli selvä.

Toinen jakso alkoi KaMalta nihkeästi sisällä, eikä homma oikein sitten lähtenyt kunnolla pyörimäänkään koko jakson aikana.  Heti ensimmäisessä sisävuorossa lyöntijärjestys pysähtyi numeroon viisi, eikä sitä saatu korjattua enää jakson aikana.  Vaikka jakson yleisilme olikin vaisu, siirryttiin toisen aloittavalla kuitenkin johtoon Petteri Kortelaisen kotiuttaessa ensimmäisen jakson tavoin Roope Reinikan.

Toisen tasoittavalla kuitenkin siihen asti hyvin toimineessa ulkopelissä ote lipsahti ja Kitee puolestaan käytti tilaisuutensa loistavasti hyväkseen. Ensin ajolähtötilanteessa vieraiden Mikko Kososen lyönti poltti sen verran linjassa, että sillä kotiin ehti Joni Matikainen. Pian tämän jälkeen Kasperi Laasonen takakentälle suuntaama lyönti sirvahti kopparin räpylästä ja sillä kotiin tuli Hannes Pekkinen. Vuoron kolmaskin juoksu oli lahjoitettu kun Jarkko Matikan linjapallon palautusheitto kotiin karkasi Ollin räpylän alta ja Antti-Jussi Toropainen ehti vaivatta kotiin. Näin KaMan 1-0 johto oli muuttunut hetkessä 1-3 takaa-ajo tilanteeksi.

Isännät saivat kyllä tämän vuoron jälkeen ulkopelinsä taas raiteilleen, mutta sisällä ei jakson loppuvuorojen aikana saatu kunnon rähinää päälle ja näin Kitee korjasi jaksovoiton noilla toisen vuoron juoksuillaan.

Supervuorossa Kitee aloitti sisällä, mutta siinä KaMa ei antanut vierailleen minkäänlaisia mahdollisuuksia edes haaveilla juoksujen teosta.  Kitee sortui vuorossa kahteen ykköspaloon, eikä saanut muutenkaan etenijää kakkosta pidemmälle.

KaMa sen sijaan tuli omaan sisävuoroonsa sellaisella meiningillä, että homma ratkaistaan nyt, eikä missään kotiutuskisassa.  Numerolla kaksi lyömässä ollut Topias Lilja laittoi kovan niitin Kiteen kopparien välistä kohti uimahallin parkkipaikkaa. Vieraiden kopparit saivat sen verran kuitenkin räpylää väliin lyöntiin että he saivat pallon palautettua nopeasti takaisin kentälle ja näin Topias pääsi lyönnillään kakkoselle todennäköiseltä näyttäneen kunnarin sijaan.

Pian tämän jälkeen Ville Väliahon pompulla Lilja eteni kolmoselle ja näin vierailla olikin edessään tuskaista takatilanteen puolustamista.

Kitee sai torjuttua KaMan yritykset numeroon kuusi asti, kunnes Elias Liljan kakkoskopparin eteen suuntaamalla kumuralla kolmoselta kotiin juoksi velipoika Topias. Näin KaMan voitonjuhlat saivat alkaa ja ensimmäinen kiinnitys suomenmestaruuteen oli tosiasia. Paikalla ollut hyvin omiaan kannustanut lähes 600 hengen yleisö sai sen mitä halusikin.

Elias Lilja

Elias Liljalla riitti onnittelijoita supervuoron ratkaisun jälkeen.

KaMan ykköspalkitun Elias Lilja oli luonnollisesti tyytyväinen mies pelin jälkeen:

Vähän oli hermostuneisuutta meidän otteissa tänään havaittavissa. Ensimmäinen jakso oli meiltä omaa hyvää peliä ja kokonaisuudessaan selkeästi hallinnassa. Toisella jaksolla ei itse saatu riiittävän hyvää alkua ja kun  vastustaja sai vielä muutaman peräkkäisen onnistumisen toisessa vuorossa oli jakson ratkaisu siinä. Tiesimme kyllä tauon jälkeen, että alkaa uusi peli, mutta siltikin ei vaan päästy riittävän hyvälle tasolle. Olihan siinä toki Kiteeltä toki hyviä suorituksiakin. Supervuorossa ajattelin painaa ihan peruskurumaa ja se meni sinne minne pitikin ja vielä koppari vähän räpläsi pallon kanssa.

Suomenmestaruus on KaMalle katkolla torstaina Kiteellä, eikä Liljan mukaan tätä tilaisuutta aiota jättää käyttämättä:

Sillä asenteella lähdetään, että sarja laitetaan poikki Kiteellä torstaina.

Kakkospalkinnon nappasi KaMasta tänään kaksi juoksua lyönyt Atte Brandt.  Muuten joukkueen parhaimmistoa olivat 100 % mailan varressa pelannut Roope Reinikka, joka oli myös ulkona totutun vahva sekä kolme juoksua lyönyt Petteri Kortelainen.  Hyvän pelin pelasi tänään myös kuusi kärkkäriä kerännyt Topias Lilja ja  vieraiden sisäpeliä vahvasti sotkenut lukkari Ville-Veikko Olli.

Kiteen ehdoton ykkönen oli seitsemän kärkilyöntiä kerännyt Hannes Pekkinen. Kakkospalkinnon juoksun lyönyt ja hyvin siepparina pelannut Kasperi Laasonen.

Suomenmestaruus on KaMalle katkolla siis ensiviikon torstaina Kiteellä pelattavassa ottelussa, joka alkaa Rantakentällä jo klo 16.30.