Suomensarjajoukkue haki voiton finaaliavauksesta Raumalta

Naisten Suomensarjajoukkue aloitti lohkofinaalit hakemalla maukkaan vierasvoiton Raumalta. Ottelu päättyi kankaanpääläisten hyväksi jaksoin 0-2 (4-5 ja 1-2).

KaMan miesten Superpesisjoukkueen lukkarin Ville-Veikko Ollin isän Jarmo Ollin luotsaama Rauma siirtyi ottelussa ensimmäisen aloittavalla 2-0 johtoon Tinja Töyrylän lyömillä juoksuilla, joista jälkimmäisen toi Venla Olli eli Ville-Veikon sisko. KaMa ei kuitenkaan tästä häkeltynyt, vaan tuli tasoihin lopulta ottelun ratkaisijaksi kohonneen ykköspalkitun Viivi Sillanpään lyömillä juoksuilla.  Ottelun ensimmäisellä lyönnillä Viivi löi vapaalla tapin ylityksellä kotiin Jenna Viitasen. Lyöntivuoron viimeisellä lyönnillä hänen kopinnostoyrityksensä tippui Rauman kopparien eteen ja sillä kotiin karkasi Laura Lehtinen.

Jakson ratkaisseet juoksut nähtiin KaMan seuraavassa sisävuorossa.   Ensin harhaheiton turvin kotiin karkasi Jonna Katajamäki tuoden näin lukemiksi 2-3. Tämän jälkeen homman otti hanskaan taas Viivi Sillanpää, jonka Rauman kopparien väliin suunnatulla lyönnillä kotiin tuli sama kaksikko kuin ensimmäisessäkin vuorossa eli Viitanen ja Lehtinen. Rauma tuli tämän jälkeen jakson aikana vielä juoksun päähän Venla Ollin ja Ninni Lainion lyömillä juoksuilla, mutta siihen emäntien kiri hyytyi ja näin jaksovoitto kirjattiin KaMalle luvuin 4-5.

Toisella jaksolla Rauma siirtyi ensimmäisessä vuoroparissa  1-0 johtoon Henna Suomisen lyömällä juoksulla.

KaMa kuittasi kuitenkin johdon heti toisen aloittavalla kun  Heini Uusmiehen kakkospuolelle suunnatulla pussinpohjalyönnillä kotiin juoksi Jenna Viitanen.  Jakson voitto juoksu nähtiin kolmannen aloittavalla: Viivi Sillanpää löi jälleen merkkaamattomalla tapin ylityksellä kotiin jo ottelun neljännen juoksunsa tuoneen Jenna Viitasen. Lopuissa ulkovuoroissa vierasjoukkueen räpylä piti sen verran hyvin, että  Rauma ei päässyt enää lisäjuoksuja tekemään ja näin jaksolukemat 1-2 olivat valmiit. Tämän myötä KaMa nappasi siis ensimmäisen kiinnityksen ottelusarjan voittoon.

Joukkueen ykköspalkittu ja lounaislohkon runkosarjan lyöjätilaston voittanut Viivi Sillanpä oli pääpirteittään tyytyväinen joukkueensa peliin, vaikka parannettavaa vielä jäikin:

-Ulkopeli oli meillä ihan hyvää ja erityisesti takatilanteissa räpylät piti. Sisällä teimme tarvittavat juoksut. Vielä jäi kuitenkin parannettavaa.Ulkopelissä tarvitsemme erityisesti vaihtotilanteisiin vielä lisää terävyyttä, sillä takatilanteita annoimme tänään ihan liikaa. Onneksi kuitenkin pystyimme hyvin torjumaan kotiutuksia

Välivuoden jälkeen pelihommiin palannut Viivi kertoo kauden suomensarjajoukkueen mukana olleen hieno kokemus:

-Talvella piti vaan käydä katsomassa yksissä harkoissa, mutta se oli taas menoa sen jälkeen, kun kipinä syttyi uudelleen.  Joukkueessa on vanhoja tuttuja ja myös uusia pelikavereita. Ja mikäs sen hienompaa, kun kerta kausikin on mennyt näin hyvin! Pelinjohtokin oli minulle entuudestaan tuttu. Oli myös hienoa lähteä mukaan, kun tavoitekin oli asetettu jo valmiiksi korkealle,