Alajärvelle voitto kotiutuskisan jälkeen

KaMa aloitti viikonlopun ottelut kohtaamalla Alajärven Koskenkorvalla järjestetyssä hyväntekeväisyysturnauksessa, jonka lipputulot ohjattiin lyhentämättömänä Seinäjoen keskussairaalan lastenosastolle. Peliaikana oli 3+3 vuoroparia ja jaksojen mennessä tasan olisi edessä kotiutuslyöntikilpailu.

Kamppailu alkoi Ankkurien hallinnassa. KaMa jäi omalla aloittava sisävuorollaan nollille. Alajärvi puolestaan laittoi heti täyden rähinän päälle ja siirtyi kaksi juoksua tuottaneella Ismo Ankkurin kolmosrajaleikkurilla 0-2 johtoon. Kun Aki Orava toi vielä kolmannen juoksun vapaataipaleella, siirryttiin toiseen vuoropariin 0-3 tilanteessa.

Toiseen vuoroon KaMa tuli terävämmällä otteella ja Miikka Anttilan lyömällä sekä Elias Lilja tuomalla juoksulla kavennettiin lukemat 1-3. Myös toinen juoksu oli erittäin lähellä, mutta Alajärven kakkoskoppari haki erittäin hienosti kopiksi Ville-Veikko Ollin hyvän välilyöntiyrityksen. Tasoittavalla Alajärvi jätettiin nollille, joten näin pedattiin vielä jakson viimeiseen vuoropariin hyvät takaa-ajo asetelmat. Kolmannen aloittavalla kuitenkin tilanteiden rakentelu pätki taas siihen malliin, että lisäjuoksuja ei enää tehty. Näin jaksovoitto meni Alajärvelle. Ankkurit pelasi jaksovoitosta huolimatta vielä tasoittavan vuoron, mutta ei onnistunut kaunistelemaan enää lukemia.

Toiselle jaksolle KaMa teki lyöntijärjestykseen yhden muutoksen: Ensimmäisen jakson kakkonen Marko Nygård ja seiska Mika Ihanamäki vaihtoivat keskenään paikkaa. Vaihdos osoittautuikin erittäin onnistuneeksi, sillä Ihanamäki esitteli erittäin hienoja otteita kakkosena mailanvarressa koko jakson ajan.

Tämäkin jakso alkoi kuitenkin Ankkurimerkeissä, sillä heti ensimmäisen aloittavalla he siirtyivät 0-1 johtoon hienolla kakkosjatkeen lyönnillä. KaMa ei tästä kuitenkaan häkeltynyt vaan siirtyi omalla tasoittavallaan 2-1 johtoon. Ensin Miika Anttila kotiutti Mika Ihanamäen ja sitten B-ikäinen Ville-Veikko Olli kotiutti komealla välilyönnillään Henri Pulkkisen. Toisen aloittavalla ei Ankkureille juoksuja annettu. Vuoron tasoittavalla puolestaan Jukka Lankinen kotiutti hienolla lyönnillä Ihanamäen tuodessa lukemat 1-3.

Kolmannen aloittavalla ei Ankkureille annettu edes kakkostilannetta ja näin jaksovoitto oli selviö. Ankkurien tapaan KaMa pelasi varmistuneesta jaksovoitosta huolimatta oman tasoittavansa, mutta ei onnistunut myöskään lisäämään juoksutiliään. Näin parantuneella sisäpelillä hankitun jaksovoiton myötä siirryttiin kotiutuslyöntikisaan.
Ankkurit sai omalla lyöntivuorollaan yhden juoksun Aki Oravan lyömänä ja näin KaMalle jäi hyvät asetelmat kääntää ottelu itselleen oman lyöntivuoron aikana. Juoksujen tulo oli varsinkin Henri Pulkkisen lyöntivuorolla erittäin lähellä, mutta muuten Ankkurien ulkokenttä onnistui torjumaan tiukalla taistelulla KaMan kotiutusyritykset. Näin ottelun voitto meni lopulta alajärveläisille jaksoluvuin 1-2.

Ottelun positiiviseen antiin kuului ulkopelin pysyminen Jyväskylä ottelun tapaan hyvällä tasolla. Myös sisäpelissä otettiin askeleita eteenpäin varsinkin toisella jaksolla. Sisäpelin parasta antia oli ennen kaikkea kärjessä pelanneen Topias Liljan hyvällä prosentilla tapahtunut kentällemeno sekä kauttaaltaan parantunut tilanteiden rakentelu, jota siis edesauttoi kesken ottelu kakkoseksi siirtyneen Mika Ihanamäen röyhkeät otteet mailanvarressa. Hienoa oli myös, että pääkotiuttajaosaston Miika Anttila ja Jukka Lankinen saivat onnistumisia. Ville-Veikko Olli esitti myös lupaavia otteita mailanvarressa.

Huomiseen Ulvila otteluun parannettavaa jäi ennen kaikkea siihen, että vaihtotilanteissa tulee vielä liikaa ns. helppoja virheitä eli paloja ja tehdään vastustajan puolesta. Tämä puoli kuntoon, niin saadaan myös kolmostilanteita enemmän.

Pelinjohtaja Karttunen pyrki tänäänkin jakamaan sisällä rohkeasti vastuuta kokojoukkueelle. Tämä on varmasti sell¬ainen investointi tulevaan, joka maksaa vielä itsensä takaisin kiivastahtisen sarjakauden aikana.
Ottelut jatkuvat siis huomenna Ulvilassa Yrittäjä-areenalla pelattavalla Satakunnan mestaruustaistolla, joka alkaa kello 16.00. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy.