KaMattarille tappio Porissa

Superlauantain käynnistyi sateisessa Porin iltapäivässä Porin Pesäkarhujen ja Kankaanpään Mailan ottelulla. Kotijoukkue oli tyly emäntä pitäen vierailijat nollilla.

Ottelun ensimmäinen vuoropari näytti kankaanpääläisittäin lupaavalta, kun KaMattaret sai Pesäkarhujen kovan ykköskärjen pidettyä kurissa. Kakkoskärjellä Pesäkarhut pääsi yrittämään kotiutuksia, mutta KaMan ulkopeli toimi hienosti. Omalla sisävuorollaan KaMattaret pääsivät yrittämään kotiutusta kertaalleen, mutta Annika Koivuniemen lyönti kantoi kopiksi. Toisessa sisävuorossa Pesäkarhut avasi juoksutilinsä, kun lyöjätykit Susanna Puisto ja Heidi Kuusisto onnistuivat kertaalleen. Jatkoa nähtiin vielä Henna Jukan lyömänä. Vierailija Kankaanpään sisäpeli tökkiessä toisen tasoittavalla ei kotiutusyrityksiä nähty. Kolmannessa vuoroparissa Pori lisäsi johtoaan, kun Susanne Ojaniemi kotiutti Milla Lindströmin. Neljännessä vuoroparissa Pori kasvatti johtoaan vielä Vilma Leinosen ja Anni Harjusen lyönneillä. Neljännen vuoron tasoittavalla KaMa pääsi yrittämään vielä tasoitusta, mutta kotiutusyritys kantoi kopiksi. Näin Pesäkarhut voitti ensimmäisen jakson 6-0.

Toisen jakson aloittavalla KaMattarien avausjuoksu oli lähellä, kun Anniina Kiviharju paloi niukasti kotipesään. Pesäkarhut onnistui tekemään tasoittavalla vuorollaan yhden juoksun, kun Heidi Kuusisto löi Milla Lindströmin kotiin. Toisessa vuorossa KaMa pääsi yrittämään kotiutusta kahdesti, mutta näistä tuloksina olivat palo ja haava. Pesäkarhut onnistui vielä kertaalleen juoksun teossa, kun Susanna Puisto löi ja Vilma Leinonen toi tilanteesta juoksun. Toinen jakso päättyi, kuten ottelukin lukemiin 2-0.

KaMattarien ykköspalkittu päivän ottelussa oli Anniina Kiviharju ja kakkospalkinnon sai Johanna Käkönen. Pesäkarhuilta ykköspalkinto meni Eveliina Kestille ja kakkospalkinnon pokkasi Susanne Ojaniemi.

KaMattarien ottelut jatkuvat keskiviikkona Lapualla, kun joukkue lähtee haastamaan moninkertaista Suomen mestaria. Pohjanlinnan kentällä KaMan naiset esiintyy seuraavaksi sunnuntaina 14. kesäkuuta, kun Vihdin Pallo saapuu vierailijaksi.