Joensuu vahvempi TV-ottelussa

Edellisessä kotiottelussa Raahea vastaan ei KaMan pelinjohtajan Jukka Karttusen mukaan oltu riittävästi läsnä. Tämän illan Nelonen Pro ottelussa Joensuuta vastaa oltiin läsnä – varsinkin ulkopelin osalta, mutta pisteille asti se ei näyttäviä suorituksia sisällä tehneitä vieraita vastaan riittänyt. Kolean kesäillan ottelusta kolme pistettä lähti Pohjois-Karjalaan jaksoluvuin 0-2 (1-6 ja 0-3)

Sisäpeli oli tänään KaMan pelissä se heikommin toiminut juttu, vaikka homma ihan lupaavasti käyntiin lähtikin. Ensimmäisen aloittavalla saatiin rakennettua heti kärjestä paloton ajolähtö. Siitä ei kuitenkaan juoksua saatu puserrettua.

Joensuu sitä vastoin onnistui juoksun teossa heti ensimmäisessä sisävuorossa. Vieraiden kova jokerikaksikko Sami Joukainen ja Juha Niemi kävivät iskemässä vastustamattomilla lyönneillä joukkueensa 0-2 johtoon. Joukaisen juoksun toi Mikko Kemppainen ja Niemen Henri Litmanen.

Isännät ryhdistäytyivät ensimmäisen pitkäksi venyneen ulkovuoron jälkeen ja toisen tasoittavalla nähtiinkin näyttäviä suorituksia erityisesti Valtteri Kleemolan ja Jussi Kivelän toimesta.  Kolmannen aloittavalla saatiin juoksutilikin auki, kun Jukka Lankinen iski pallon hienosti kakkosjatkeelle ja Lauri Kaartokallio toi luvuiksi 1-2.  Tässä kohtaa näyttikin siltä, että KaMa nousee vielä täysillä taistelemaan jakson voitosta.

Kylmää vettä tuli kuitenkin niskaan kolmannen tasoittavalla. Joensuu nimittäin siirtyi  1-3 johtoon hyvin kyseenalaisessa tilanteessa, joka vaikutti vahvasti palolta.  Juoksun löi Sami Joukainen ja toi Teemu Juntunen. Vieraiden sisäpeli vapautui tästä ja he iskivätkin tämän jälkeen vielä kolme juoksua. Vuoron viimeisen juoksun löi Joensuun 16-vuotias Samu-Kalle Varonen, jolle kotiutus oli ensimmäinen miesten Superpesiksessä.  KaMa sai rakennetua vielä viimeisessä sisävuorossa ajolähdön yhdellä palolla, mutta ei saanut kavennettua 1-6 lukemia.

Toiselle jaksolle isännät tulivat vahvalla sykkeellä ja kolmen ensimmäisen vuoron ajan ulkopeli oli varmastikin kauden parasta. Jussi Kivelä ja Valtteri Kleemola ihastuttivat yleisöä komeilla suorituksillaan. Kivelä muun muassa nappasi Sami Joukaisen lyöntivuorolla ajolähdöstä kaksi paloa.  Myös kolmasvahti Lauri Kaartokallio teki miehen työn pysäyttämällä syöksymälle  Juha Niemen kovan kolmosrajaleikkurin. Samaa meininkiä ei valitettavasti saatu siirrettyä sisälle ja juoksutiliä ei jakson aikana saatu avattua.

Joensuun sitä vastoi pusersi jakson voittoon tarvittavat juoksut viimeisellä mahdollisella hetkellä. Neljännen aloittavalla joukkueensa kolmanneksi viimeinen lyöjä Aleksi Rautiainen kotiutti Mikko Kemppaisen välilyönnillä. Tämän jälkeen jakson aiemmissa vuoroissa kesytetty jokerikaksikko Niemi-Joukainen kävi vielä tekemässä juoksun mieheen ja näin neljännen tasoittavalle lähdettiin Joensuun 0-3 johdossa.  Neljännen tasoittavalla vieraat intoutuivat myös näyttäviin ulkopelisuorituksiin ja KaMa ei saanut kakkostilannetta enempää vuorossa aikaiseksi.

Ottelun ensimmäinen jakso oli vahvasti Joensuulaisten hanskassa, mutta toisella jaksolla KaMalla oli monta paikkaa  ottaa homma haltuun. Harvoissa kotiutustilanteissa ei kuitenkaan päästy kunnolla haastamaan vieraiden varmasti pelannutta ulkokenttää. Joensuu sitä vastoin loi otteussa puolet enemmän (7-15) kolmostilanteita ja sai puserrettua niistä pääosin ottamattomilla lyönneillä juoksut. Ulkopelissä oli tänään kaiken kaikkiaan paljon hyviä suorituksia yhtä Superin mitalisuosikkia vastaan.  Sisäpelissä kotiutuspuolella odotellaan vielä sitä ketsuppipullon aukeamista.

Ulkopeli

Isäntien illan iloinaiheet olivat tänään pääosin ulkopelissä

Vieraiden parhaimmistoa oli tänään ykköspalkittu Tuomas Jussila.  Mies keräsi kymmenen kärkilyöntiä ja pelasi näyttävästi ulkokentällä. Kakkospalkittu Jouni Itävalo oli myös pelipäällä niin sisällä kuin ulkona vanhalla kotikentällään.  Kolme juoksua mieheen lyöneet Juha Niemi sekä Sami Joukainen astuivat esiin silloin kun joukkue heitä tarvitsi.

Tuomas jussila

Tuomas Jussila pinnisti tänään erinomaiseen suoritukseen niin sisä- kuin ulkopelissäkin

KaMasta ykköspalkinnon nappasi Henri Pulkkinen, joka oli mailan varressa totutun hyvässä iskussa. Jussi Kivelä pelasi varmasti tähän astisen etumiesuransa parhaan pelin, ollen joukkueen ykkönen ulkopelissä tänään. Lauri Kaartokallio meni tänäänkin kentälle hyvällä prosentilla ja hoiti hommansa myös ulkona varmasti. Ulkona hyviä suorituksia nähtiin myös Valtteri Kleemolalta ja Teemu Utuselta.

Joensuun pelinjohtaja Janne Vuorinen oli erityisen tyytyväinen joukkueensa ulkopeliin

- Sisällä meillä oli myös muutama hyvä suoritus, jotka menivät niukasti laittomiksi kakkospuolelta. Kaiken kaikkiaan pitää kuitenkin olla tyytyväinen otteluun.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttusen mukaan ulkona pystyttiin parantamaan toiselle jaksolle:

- Harmi vaan, että sisäpeli ei kuitenkaan parantunut. Meillä oli omat paikkamme toinen jakso hoitaa, mutta siinä ei onnistuttu. Jakson neljännessä vuorossa Joensuulta tuli hyviä suorituksia. Ne oli ennen kaikkea heidän hyvyyttään, eikä niinkään meidän huonoutta.  Harvemmin tietysti myöskään seitsemällä kolmostilanteella otteluita voitetaan.

Henri Pulkkinen antoi tunnustusta vierasjoukkueen esitykselle tänään:

- Tappio tietysti harmittaa. Vastustaja kuitenkin löi takatilanteessa hyvin ja toisaalta ei taas antanut meille hyvän ulkopelinsä kautta mitään ilmaiseksi. Ja toisaalta ei pystytty tänään tekemään niin kovia suorituksia, että olisi saatu sisäpeliä pyörimään kunnolla.

KaMan ottelut jatkuvat tulevana lauantaina Superpäivällä Porissa, missä kohdataan Sotkamo.  Seuraavan kerran Pohjanlinnassa joukkue nähdään tiistaina 16.6, jolloin vastaan tulee Koskenkorva.