Halli-SM otteluista arvokasta kokemusta ja uskoa tulevaan

KaMan taival Halli-SM sarjassa katkesi lopulta alkulohkoon kun viikonlopun ottelut Koskenkorvaa ja Vimpeliä vastaan päättyivät tappioon. Tappioista huolimatta alkulohkon kolme ottelua antoivat paljon uskoa nuorelle ja uudistuneella joukkueelle tulevaa kautta silmällä pitäen. Sisäpelissä tuli paljon onnistumisia laajalla rintamalla, mutta vastaavasti erityisesti ulkopelissä hyvien suoritusten vastapainoksi jäi vielä työsarkaa loppu harjoituskaudelle. Tiukasta alkulohkosta jatkoon selvisi lopulta Koskenkorva.

Eilisessä Koskenkorva ottelussa tarjottiin parin viikon takaisen Hyvinkää ottelun tavoin värikästä pesisviihdettä Seinäjoki Areenan yleisölle.  Ottelunavausjakso kulkikin hyvin KaMan käsikirjoituksen mukaan: Sisällä saatiin onnistumisia ja tiivis sekä huolellinen ulkopeli piti Koskenkorvan sisäpelin hyvin kurissa.  Jakson voiton takuumiehinä olivat kaksi juoksua lyönyt Jukka Lankinen sekä molemmissa juoksuissa tuojana ollut Lauri Kaartokallio.  Myös Lankisen tavoin hyvässä sisäpelivireessä ollut Roni Vartama kävi onnistumassa mailan varressa kotiuttaen Mikael Sillanpään. Koskenkorvan ainokaisen löi Jere Dahlström kotiuttamalla Antti Pukkisen. Ensimmäinen jakso kirjattiin siis KaMalle luvuin 1-3

Toinen jakso alkoi KaMan kannalta varsinaisella ilotulituksella, kun ensimmäisen sisävuoron jälkeen taululla olivat johtolukemat 0-6.  Jukka Lankinen jatkoi vahvaa suorittamista lyöden juoksuista kolme.  Myös jokeriosasto sai homman kulkemaan, kun sekä Petteri Kortelainen että Petri Kulmala löivät molemmat juoksun mieheen.

Koskenkorva ei tästä kuitenkaan alistunut, vaan päinvastoin kampesi itsensä heti taisteluun mukaan kaventamalla omalla aloittavallaan luvuiksi 2-6. Kossu jatkoi hivuttautumistaan lähemmäksi toisen tasoittavalla ja näin lukemat olivatkin muuttuneet yhdessä hetkessä 4-6. Petri Kulmala lisäsi vielä KaMan johtoa kolmannen aloittavalla kotiuttamalla Topias Liljan, mutta tämäkään ei Koskenkorvaa saanut taipumaan. Kolmannen tasoittavalla nähtiin jakson ratkaisu kun ilmajokisten jokerikaksikko Mikko Mahlamäki- Jere Dahlström löivät molemmat kaksi juoksua mieheen ja näin varmalta näyttänyt jaksovoitto olikin lipsahtanut pois käsistä.  Jakso siis Kossulle luvuin 8-7

Kotiutuskisaan KaMa ei enää uuta vaihdetta saanut silmään ja saldoksi jäikin siinä yksi juoksu. Koskenkorva sitä vastoin jatkoi vahvoja suorituksiaan ja kaikki kolme paria kävivät onnistumassa.  Näin kotiutuskisan voitto meni Ilmajoelle 3-1 ja koko ottelu siis jaksoin 2-1 (1-3, 8-7 ja 3-1)

Itselleen uudella 1-vahdin tontilla Seinäjoella esiintynyt Jussi Kivelä antoi tunnustusta myös vastustajalle heidän hyvistä suorituksistaan sisällä:

Ensimmäisen jakson pelasimme hyvin sekä sisällä että ulkona. Toisella jaksolla sisäpeli pyöri myös hyvin ja paikkoja olisi ollut kyllä lyödä enemmänkin kuin seitsemän juoksua – vaikka toki senkin olisi pitänyt voittoon saakka riittää. Ulkopelissä kuitenkin ote herpaantui jakson aikana ja passivoiduttiin liikaa.  Toki Koskenkorva teki myös sisällä laadukkaita suorituksia kuten esimerkiksi jakson ratkaisseet kaksi peräkkäistä hyvää lyöntiä kolmosluukkuun.

Tappio Koskenkorvalle tiesi sitä, että mahdollisuudet lopputurnauspaikkaan Kuopioon olivat tässä kohtaa käytännössä menneet.  Kivelän mukaan joukkue sai kuitenkin ladattua itsensä hyvin tänään sunnuntaina pelattuun Vimpeli otteluun:

Tällä tasolla pitää onnistua nopeallakin aikataululla nollaamaan edellinen peli ja kääntää katseet seuraavaan.  Hyvin taisteltiinkin tänään Vimpeliä vastaan, mutta ei pystytty kuitenkaan haastamaan heitä vielä kunnolla kahdeksan vuoroparin ajan.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että hivenen yskähdellen oman Halli-SM taipaleensa aloittanut Vimpeli sai tänään pelinsä kulkemaan kunnolla ja oli  parempi jaksoin 2-0 (3-0 ja 6-1).

Ottelussa juoksujen teko aloitettiin toisessa vuoroparissa, kun Vimpelin vuodesta toiseen kovan määrän juoksuja paukuttava jokeri Janne Mäkelä kotiutti nopean Mikko Kanalan.  Henri Puputti rankaisi kasvattajaseuraansa kolmannen tasoittavalla kotiuttamalla toisen Ex-KaMa pelaajan Teemu Isokedon.  Jakson loppulukemat 0-3 syntyivät harhaheitolla Henri Puputin ollessa tällä kertaa juoksun tuojan roolissa.

Vimpeli sai sisäpelinsä käyntiin toisella jaksolla myös toisessa sisävuorossa. Sami Haapakoski ja Janne Mäkelä kurittivat vuorollaan KaMan ulkokenttää.  Jukka Lankinen nosti vielä kotiuttamalla Lauri Kaartokallion KaMaa mukaan taisteluun jaksovoitosta toisen tasoittavalla.

Vimpeli kuitenkin ratkaisi jakson ja samalla koko ottelun neljännen aloittavalla. Ensin jälleen harhaheitolla lukemat 1-3 ja sitten yksittäisillä lyönneillä juoksut aina 1-6 asti.   KaMa ei enää lisäjuoksuja jaksolla aikaiseksi saanut, joten näinjakson juoksulukemat olivat valmiit.

Vimpeli otteluun lähdettiin Jussi Kivelän mukaan ilman muuta voitto mielessä:

Saimme eilisen tappion hyvin nollattua ja tarkoitus olikin lähteä pelaamaan hyvää yksittäistä peliä sekä ennen kaikkea päättää hallikausi voittoon.  Se ei tänään kuitenkaan toteutunut.

Viikonlopun aikana hyvin juoksuja lyöneen Jukka Lankisen ohella KaMasta onnistuivat parhaiten Lauri Kaartokallio ja jälleen kerran vakuuttavaa vaihtotyöskentelyä tehnyt Henri Pulkkinen.  Ulkona Valtteri Kleemola pelasi siihen malliin, että miehestä on vielä paljon iloa KaMalle kesällä.

Kahdesta viikonlopun tappiosta huolimatta Kivelä oli kuitenkin positiivisella mielellä joukkueensa suorituksista:

Fiilis on positiivinen ja luottavainen. Tiedämme nyt itse pystyvämme haastamaan kaikki joukkueet tässä sarjassa ja sehän riittää, että me itse tiedämme!  Peleissä nähtiin paljon hyviä yksittäisiä suorituksia. Vielä kun saamme tasaisuutta tekemiseen, niin tässä on mahdollisuudet mihin vaan.  Kauden alkuun on onneksi vielä sen verran aikaa, että ehditään pelissä olevia parannettavia asioita laittaa kuntoon. Superin avauksessa 10.5 nähdään varmasti kovassa iskussa oleva KaMa!

Viime kaudella Kivelä kasvoi KaMan ulkopelin yhdeksi runkopelaajaksi, vaikka tarjolla olikin kokemuksia eri pelipaikoista.  Hallikaudella miestä on ajettu taas sisään uudelle ulkopelipaikalle eli 1-vahdin vaativalle tontille. Uusi rooli onkin miehelle varsin mieluinen:

Nyt on tosiaan ajatuksena pelata etukentällä. Onhan se minulle suhteellisen uusi pelipaikka, vaikka aiemmin siinä on tullutkin muutamia pelejä pelattua.  Ihan hyvältä se on kuitenkin tuntunut ja pelaaminen paikalla menee kokoajan eteenpäin.  Nyt hallikaudella ovat vähän loukkaantumiset sotkeneet kuvioita ja niiden vuoksi olenkin pelannut kolmella eripaikalla, kuten tänään esimerkiksi osan ottelusta lukkarina.  Eihän se ihan optimaalista kauteen valmistautumista ole. Kuten hyvä ystäni Marko Nygård, joka viime kaudella pelasi samalla paikalla, on todennut, niin ”etumieheksi tullaan, vaan pelaamalla edessä”

Treeneissä olen kuitenkin saanut hyvin toistoja ja nyt täytyy panostaa, että saadaan niitä siirrettyä peliin. Lisäksi täytyy myös oppia tuntemaan vastustajia uudelta pelipaikalta käsin paremmin.  Isossa kuvassa valmistautumisen suhteen ollaan kuitenkin hyvin aikataulussa ja olen nauttinut uudella paikalla pelaamisesta.  Henkilökohtaiset tavoitteet ulkopelin suhteen ovat korkealla!

Lopputurnauspaikan mentyä KaMalta sivu suun jatkuu joukkueen arki nyt  normaalin harjoittelurytmin mukaan, totetaa Kivelä:

Ensiviikolla on edessä omatoimisen harjoittelun viikko, jonka jälkeen on edessä normaali viikkorytmitys pääsiäiseen saakka.  Sen jälkeen lähdetäänkin Italiaan harjoitusleirille, jossa on luvassa tärkeitä ison kentän harjoituksia. Niiden avulla toivottavasti saadaan hiottua kuvioita valmiiksi, koska ensimmäiset harjoituspelit ulkona alkavatkin sitten jo pian sen jälkeen

Seuraavan kerran miehet nähdään siis tositoimissa harjoitusottelussa 2.5 JymyJusseja vastaan kotikentällä