Uutiset

Alajärvi selvästi parempi alempien pudotuspelin avauksessa

KaMan ja Alajärven välinen alempien pudotuspelien avausottelu TH-Kumi Areenalla sujui vahvasti vierasjoukkueen komennossa. Käytännössä kaikessa parempi ollut Alajärvi nappasi ensimmäisen kiinnityksen sarjapaikkaan jaksoluvuin 0-2 (1-4 ja ja 1-9).

KaMa aloitti ottelun ulkona vahvasti ja saikin ensimmäisessä ulkovuorossa tehtyä kaksi paloa suhteellisen nopeasti. Tämän jälkeen Alajärvi kuitenkin näytti millä meiningillä se oli tullut tänään Kankaanpäähän peliä pelaamaan. Vieraat nakuttivat kahden palon tilanteessa Sami Mikkolanahon ja Juha-Matti Matilaisen lyömillä juoksuilla lukemiksi 0-2. KaMa vastasi omalla tasoittavallaan, kun Jukka Lankinen kotiutti Topias Liljan hienolla välilyönnillä.

Tämä jäi lopulta isäntien jakson parhaaksi sisävuoroksi, sillä enempää ei isänniltä juoksuja nähty, eikä kyllä kolmostilanteitakaan. Alajärvi sitä vastoin vyörytti vahvasti ja saikin jakson aikana rakennettua kolmostilanteita jokaisessa sisävuorossa. Sasu Iivarinen lisäsi vieraiden johtoa kolmannen aloittavalla kotiuttamalla Viljo Sillanpään. Neljännessä vuoroparissa lopulta ottelun hahmoksi noussut Sami Mikkolanaho viimeisteli jakson lukemiksi 1-4 kotiuttamalla Aki Oravan.

Toinen jakso alkoi KaMalta sisällä yhtä vaisuissa merkeissä kuin ensimmäinen päättyi eli mitään mainittavaa ei saatu aikaiseksi. Vieraat sitä vastoin siirtyivät heti aloittavallaan johtoon Sami Mikkolanahon kotiuttaessa jälleen Aki Oravan. Toisen vuoron aloittavalla Janne Kivipellon merkkaamaton lyönti sirvahti KaMan ulkokentältä ja näin vieraat siirtyivät 0-2 johtoon. Sitten olikin vuorossa jakson ja samalla koko ottelun ratkaisu. Ajolähtöä purkamaan asettunut Sami Mikkolanaho kruunasi komean iltansa tyhjentämällä pajatson. Miehen taidokas jenkalyönti karkasi kolmospuolelta aivan takanurkasta maisemiin ja lukemat olivat muuttunet 0-6.

Tämän jälkeen vieraiden hyvin jo aiemminkin pyörinyt sisäpeli vapautui lopullisesti ja Alajärveltä onnistui mailan varressa melkein kaikki. Sasu Iivarinen lisäsi vielä johtoa lukemiin 0-7 kotiuttamalla Viljo Sillanpään. Kolmannen tasoittavalla Janne Kivipelto ja Sami Mikkolanaho kävivät onnistumassa mailan varressa vielä kerran ja näin vieraiden komea juoksusaldo oli toiselta jaksolta täynnä. KaMa sai pientä lohtua synkälle jaksolleen neljännen aloittavalla kun Jukka Lankinen kotiutti Mika Ihanamäen.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen oli luonnollisesti pettynyt omiensa esitykseen ottelun jälkeen:
- Tämän päivän pelistä ei viitsi paljoa puhua. Nollatilanne oli meille tänään sisällä vaikea ja ykköstilanne vieläkin vaikeampi. Kauaa tätä ei kuitenkaan voi murehtia, sillä jo tiistaina on seuraava peli. Leuka ylös vaan ja silloin ollaan varmasti kovempia. Jatkossa tietysi toivoisi myös kotiyleisöltä kovempaa tukea nuorelle joukkueelle näissä tärkeissä peleissä.

Vieraiden hahmoja ottelussa oli parhaana palkittu ja 1+7 lyönyt jokeri Sami Mikkolanaho. Myös sataprosenttisesti mailan varressa häärinyt Janne Kivipelto oli mainiolla pelipäällä ja pokkasikin kakkospalkinnon. Ulkopelissä koko Alajärven joukkue onnistui tänään hyvin ja erityisesti etukentällä häärineet Kari Kellokoski ja Sasu Iivarinen olivat erittäin varmoja.
Kotijoukkueen parhaimmistoa oli palkittujen Jukka Lankisen ja Henri Pulkkisen ohella hyviä suorituksia ulkona tehnyt Jussi Kivelä.

Alajärvi oli tänään siis kaikessa parempi niin sisällä kuin ulkonakin. Vieraiden räpylät pitivät ulkona varmasti ja lisäksi alajärveläiset lukivat ja osasivat ennakoida KaMan lyöntiratkaisuja hyvin. KaMalle sattui ulkona aivan liian paljon virheitä.

Sisällä taasen vieraiden lyöntiratkaisut olivat kauttaaltaan laadukkaampia ja tarkempia. KaMan nuoren joukkueen otteissa näkyi kauttaaltaan hermostuneisuus, eikä joukkue saanut tänään irti läheskään parasta itsestään.
Tappio pitää kuitenkin nollata nopeasti, sillä seuraavan kerran joukkueet kohtaavat tiistaina Alajärvellä. Sarjan kolmas ottelu pelataan taasen torstaina Kankaanpäässä. Suotavaa,myös, on,että seuraavaan kotiotteluun saadaan enemmän yleisöä kannustamaan nuorta joukkuettamme.