Raporttia KaMattarien tuplaviikonlopusta

Kankaanpään Mailan naisjoukkue matkasi ennakkoon raskaaksi ja vaikeaksi tiedetylle tuplaviikonloppureissulleen 02.08. Pohjois-Satakunnan Liikenteen bussi starttasi Kankaanpäästä Klo:08.00 ja ensimmäisenä kohteena oli Pattijoki.

Pattijoen Urheilijat - Kankaanpään Maila 0-1 (0-4, 2-2)

238 katsojan edessä pelattu ottelu alkoi mallikkaasti Kankaanpään osalta. Joukkueen kapteeni Ella Kaasinen voitti hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron. Maila pelasi varmasti kauden parhainta peliään ottelun ensimmäisellä jaksolla, erityisesti ulkopelin osalta. Pattijoelle ei annettu tilaa rakentaa omilla sisävuoroillaan paljoakaan tilanteita, vaikka erityisesti joukkueen kärki, Maria Kankaanpää, pääsi useasti kentälle vastustamattomilla välilyönneillään. Vieraiden kantti kuitenkin kesti, ja kun sisäpelissä päästiin pyörittämään koko kahdentoista pelaajan runkoa mallikkaasti koko jakson ajan, saatiin tarvittavat juoksut yksitellen tehtyä. Ensimmäinen jakso päättyi Kankaanpään villeihin tuuletuksiin ja lukemiin 0-4.

Toinen jakso olikin tiukempi. Parhain terä oli jo hieman hukassa vierasjoukkueelta, sillä sisäpelissä ei lyöntijärjestystä saatu pyörimään yhtä hyvin kuin ensimmäisessä. Virheitä sattui niin sisä- kuin ulkopelissäkin, ja tiukoissa otteluissa niiden seuraukset korostuvat. Maila onnistui kuitenkin taistelemaan ottelun ratkaisun varsinaisella peliajalla, eikä sitä tarvinnut lähteä hakemaan supervuorosta. Toinen jakso päättyi tasan 2-2 ja näin koko ottelu vieraille lukemin 0-1.

Palauttelevan uinnin, hotelliin siirtymisen, ruokailun ja yhdessäolon siivittämänä joukkue siirsi katseensa seuraavan päivän otteluun Reisjärvellä. Sunnuntaiaamuna ennen lähtöä palaveerattiin, höntsäiltiin ja nautittiin aamiaista, ja Klo:10.00 bussin nokka suuntasi hieman etelämmäksi.

Reisjärven Pilke - Kankaanpään Maila 0-1 (6-9, 3-3)

Jos lauantainen ottelu alkoi mainiosti, oli Reisjärvellä täysin päinvastainen tilanne. Paineitta pelannut Pilke lähti otteluun hurjalla draivilla ensimmäisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa, sillä joukkue onnistui tehtailemaan jopa viisi juoksua - yksi harhaheiton turvin. Tilanteiden rakentelussa avittivat hienoisesti tuomarit, ainakin jos vierasjoukkueelta kysytään. Kaulaa pidennettiin edelleen kotijoukkueen toisella sisävuorolla, kun Mervi Oravakangas kotiutti Hanna Muhosen, ja siirsi emännät 6-0 johtoon.

Sitten lähti Kankaanpään nousu. Ensin Jenni Kemppainen iski Ella Kaasisen kotipesään kaventaen lukemat 6-1. Sanna Koivuniemelle kirjattiin kaksi lyötyä juoksua Maija Mäkeläisen ja Kemppaisen tuodessa juoksut. Anniina Kiviharju toi vapaataipaleen turvin joukkueen neljännen juoksun. Sisäpeli jatkoi pyörimistä, ja ottelun eniten tunteita nostattava hetki nähtiin, kun Niina Jokinen onnistui kotiutuksessaan, ja Maija Mäkeläinen juoksi kotipesään. Polttoheittoyrityksen noustessa liikaa, pallo nousi kotipesän takana olevalle harjanteelle ja olisi ollut kaukana, ellei katsomosta olisi suojauduttu sopivasti juuri pallon eteen. Näin syöttötuomari näytti kahta juoksua, mikä tarkoitti sitä että Mäkeläisen perässä edennyt Anniina Kiviharju hölkötteli kotipesään yleisön mylviessä. Samaisessa sisävuorossa tilanne kääntyi KaMattarien hyväksi, kun kahden palon ajolähtötilanteessa turvattiin juoksua, ja Ella Kaasinen löi painepallon linjaan, josta se meni aina koppareille saakka, ja Niina Jokinen sai kunnian tuoda lukemat 6-7. 6-9 joukkue siirtyi Sanna Koivuniemen ja Essi Ahosen lyönneillä, ja näin ensimmäinen jakso kääntyi täysin dramaattisen alun jälkeen Mailalle.

Jälleen kerran toinen jakso oli tiukempi. Alku sujui sisäpelin osalta Mailalta hyvin, sillä kolme juoksua onnistuttiin tehtailemaan yksi kerrallaan kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa. Mutta kuinka ollakkaan, myös Reisjärvi onnistui yksitellen naputtamaan vieraita kiinni ja kolmen pisteen voitto lipui Mailan käsistä neljännen tasoittavalla, kun Johanna Pieniniemi iski kahden palon tilanteessa pallon vastustamattomasti väliin, ja Hanna Paloranta toi ottelun toisen juoksunsa. Jälkitilanteissa syntyi kolmas palo, ja näin toinen jakso päättyi lukemiin 3-3.

Vaikka Kankaanpää jäikin viikonlopun tavoitteestaan yhden pisteen päähän, oli kaksi voittoa hieno saavutus - erityisesti siksi, että aiempina vuosina "pohjoisen reissu" ei ole ollut yhtä menestyksekäs, ja se tiedettiin etukäteen raskaaksi. Neljällä saalistamallaan pisteellä Kankaanpää nousi tasapisteisiin Seinäjoen Maila-Jussien kanssa. Panokset ovat viimeiselle kierrokselle lähtiessä huikaisevan kovat: keskiviikkona 6.8. Seinäjoki kohtaa kotonaan Lapuan Virkiä 2:sen, ja Kankaanpää kohtaa vieraissa Ruoveden Pirkat. Runkosarjan voittajahan nousee suoraan Superpesikseen. Jos joukkueet pelaavat ottelut samanlaisin lopputuloksin ja ovat viimeisenkin kierroksen jälkeen tasapisteissa, on edessä joukkueiden kesken pelattava uusintaottelu, joka toteutetaan puolueettomalla kentällä. Dramatiikkaa tämänkään vuoden noususta ei siis tule puuttumaan!

Kankaanpään Maila järjestää yhdessä Pohjois-Satakunnan Liikenteen kanssa fanibussikuljetuksen Ruovedelle keskiviikkona 6.8. Bussi starttaa itsensä liikkeelle palloiluhallilta Klo:16.30. Edestakainen matka maksaa 12 € ja se toteutetaan, jos mukaan on lähdössä yli 10 innokasta kannattajaa. Hinta ei sisällä ottelun sisäänpääsymaksua.
Sitovat ilmoittautumiset joukkueenjohtaja Nora Uusmiehelle, puh: 050 596 4864.

Tervetuloa mukaan sarjan jännittävimpiin hetkiin!