Uutiset

Vimpeli nollasi KaMan tylysti

Sarjakakkonen Vimpelin Veto ei antanut KaMalle mahdollisuuksia tiistai-illan taistossa. Pisteet lähtivät Pohjanmaalle selkeiden jaksolukemien 0-2 (0-5 ja 0-9) jälkeen. Vieraiden voiton salaisuus oli ennen kaikkea tiiviissä ulkopelissä, joka oli parasta mitä Kankaanpäässä on tällä kaudella nähty.

Ottelun alku antoi jo viitteitä siitä mitä oli tulossa. Vimpelin hyvin KaMan lyöntejä ennakoinut ulkokenttä tukahdutti isäntien sisäpelin täysin, eikä etenijää saatu ykköspesää pidemmälle avausvuorossa. Myös vieraiden sisäpeli käynnistyi yskähdellen ja heillekin 1-2 väli oli avausvuorossa ylitse pääsemätön este.

Toisessa vuoroparissa alkoi kuitenkin tapahtua nimenomaan Vimpelin toimesta. Vieraat rakensivat yhden palon ajolähtötilanteen, jota asettui purkamaan ensin Janne Mäkelä, jonka pussinpohjalyönnillä KaMan ulkokentä avustaessa juoksun toi Mikko Kanala. Heti perään Matias Rinta-Aho kotiutti Sami Haapakosken samanlaisella ratkaisulla. Vimpelin lisäsi pitkäksi venyneessä sisävuorossa johtoaan lopulta lukemiin 0-5 Mikko Rantalahden, Antti Kuusiston ja Sami Haapakosken käydessä onnistumassa mailan varressa.

KaMan sisäpeli ei juuri paremmin auennut jakson vanhetessakaan ja kun Vimpeliltäkään ei enää löytynyt intoa lisäjuoksujen tekemiseen oli jakso taputeltu vieraille lukemin 0-5.

Toisella jaksolla vieraat aloittivat sisällä rytinällä. Osittain taas KaMan ulkopelivirheiden, mutta myös toki Vimpelin hyvien lyöntien ansiosta olivat lukemat hetkessä 0-4 . Juoksut löivät Janne Mäkelä, Henri Puputti ja Hannu Huuskonen kahdesti. Tästä KaMa ei enää toipunut. Ulkona tehtiin se mitä voitiin, mutta sisäpeli pysyi nihkeänä Vimpelin hyvää pelaamista jatkaneen ulkokentän ansiosta. KaMa sai toisella jaksolla luotoa kaksi kolmostilannetta, joka kuvastaa hyvin vieraiden ulkopelin voimaa. Vimpeli nakutteli jakson aikana vielä viisi juoksua lisää josta viimeisin tosin tuli harhaheitolla. Kun KaMa ei taasen juoksutiliään saanut tänään avattua olivat jaksolukemat lopulta vieraille 0-9. Loppujen juoksujen lyömisestä vastasivat Mikko Rantalahti, Janne Mäkelä ja Antti Kuusisto.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen harmitteli omiensa niskojen naksahtamista kahden annetun avausjuoksun jälkeen ensimmäisellä jaksolla. Hänen mukaansa vaisu sisäpeli heijastui myös ponnettomuuteen ulkopelissä.

Ottelun ratkaisu oli ennen kaikkea siinä, että Vimpelin ulkopeli toimi joka osa-alueella saumattomasti lukkari Hannu Huuskosen sekä mainiosti laajalta säteeltä etenijöitä tuhonneen kakkospolttaja Sami Haapakosken johdolla. Sisällä isännät puristivat sen verran mitä selkeään voittoon tarvittiin. Avainasemassa Vimpelin sisäpelissä oli Sami Haapakosken ohella hyvin vaihtotehtävissään onnistunut Henri Puputti sekä neljä juoksua lyönyt Janne Mäkelä.
KaMan parhaimmistoa oli tänään ulkopeliansioiden vuoksi Antti Rinnevuori ja Mika Ihanamäki.

Tappio pitää kuitenkin nollata nopeasti, sillä jo heti torstaina on edessä tähän mennessä kauden tärkein ottelu Alajärveä vastaan.