Uutiset

KaMan vahva alku riitti pisteeseen

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkui tiistaina kotiottelulla naapuriseura Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Joukkueet kohtasivat kahdesti hallikaudella, ja molemmilla kerroilla ilmajokiset olivat vahvempia. Edellinen virallinen ottelu joukkueiden välillä käytiin syksyllä 2022, kun KoU voitti KaMan Superpesiksen putoamiskarsinnoissa. Tälläkin kertaa KoU väänsi itsensä voittoon tiukkojen vaiheiden jälkeen luvuin 1-2 (3-1, 4-5, 2-4).

Ottelun avausvuoroparissa KaMa rakenteli palottoman ajolähdön ja KoU yhden palon ajolähdön, mutta toiseen vuoropariin siirryttiin 0-0:ssa. Aloittavalla Sami Mikkolanaho siirteli viimeisenä lyöjänä ensin Teemu Utusen kolmoselle ja iski sitten pallon varmasti tapin yli vieden KaMan johtoon. Tasoittavalla KoUn kiri pysähtyi Johannes Kerolan korkeisiin tolppiin ja kahden palon lyöntivuoroon.

Kolmannessa vuorossa Eetu Heiniluoma yllätti KoUn takakentän kunnarin arvoisesti. Hänet pian kotiin iski komealla kolmosjatkelyönnillä Joe Vartiamäki. Tasoittavalla KoU lähti kirimään KaMan 3-1 -johtoa. Palottomasta ajolähdöstä ainoaksi onnistujaksi jäi kuitenkin Riku Utanen kolmosluukkuiskullaan. Viimeisessä vuorossa KaMa ei enää kolmostilanteita luonut, ja kun Kossunkin vuoro päättyi kolmeen ykköspaloon, kirjattiin avausjakso Mailalle komeasti 3-1.

Toisen jakson alkajaisiksi KaMa pysäytti jälleen ajolähdöstä lyöjätilaston kakkosmies Kasperi Laasosen. Tasoittavalla KaMan johtoon vei Aapeli Suvisalmi, kun vaihtolyönnin maanuoliainen yllätti KoUn takakentän juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen KaMa myllytti ajolähtöä toisensa perään. Pussareillaan näistä onnistuivat Mikkolanaho sekä Joonas Peltomäki.

KoUn vastine tuli heti seuraavassa vuorossa, kun Matias Rauhala kiskaisi valtavan pommin keskelle taakse. Kakkostilanteessa tämä tuotti KaMan onneksi vain 1+1 juoksua. Tasoittavalla KaMa rakensi palottoman ajolähdön, mutta kotiutukset olivat tällä kertaa liian ponnettomia yllättämään ilmajokisten ulkokenttää. KaMan ote alkoi tämän jälkeen lipsumaan, ja KoU käytti KaMan ulkokentän virheet surutta hyväkseen siirtyen 3-4 johtoon kolmannessa vuorossa.

Tasoittavalla KaMa ei saanut käytettyä hyväksi yhden palon ajolähtöään. Kasperi Laasonen sen sijaan onnistui viemään vieraat 3-5 johtoon viimeisen vuoron palottomasta ajolähdöstä tappikumurallaan. Myös KaMa rakensi tasoittavalla palottoman ajolähdön, mutta kotiutukset tökkivät edelleen. Joona Anttila räjäytti Kankaanpää Areenan huutoon läpilyönnillään, mutta KaMan epäonneksi tämä tuotti vain yhden juoksun. Se jäi myös KaMan ainoaksi, joten jakso vieraille 4-5.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan kotiutuskilpailusta. Koskenkorva aloitti sisältä ja ensimmäisen yrittäjän KaMa torjui, mutta seuraavat kaksi onnistuivat komeilla kakkossauman puhkaisuilla. Ykköspesis-debyyttinsä lautasen äärellä tehnyt Santeri Salmela kiersi vielä kunniaa vieden vieraat jo 0-4 johtoon. KaMalta onnistuivat heti kaksi ensimmäistä paria, mutta kun seuraavia onnistumisia ei tullut, vei KoU kotiutuskilpailun 2-4 ja koko ottelun 1-2.

KaMan kausi jatkuu jo torstaina kauden kolmannella paikallisottelulla sarjakärki Kouvolan Pallonlyöjien vieraana. Viikonloppuna sunnuntaina luvassa on Lappajärvellä pelattava Ykköspesiksen Itä-Länsi, johon KaMasta valittiin Joonas Peltomäki, Teemu Utunen ja Arttu Vilander. Seuraava kotiottelu on lauantaina 13.7., kun perinteisessä Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelussa vastaan asettuu Ylivieskan Kuula.

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus (Joukkueiden ykköspalkitut Matias Rauhala ja Eetu Heiniluoma sekä pelinjohtajat Antti Kuusisto ja Atte Hakala)

Ottelun kuvakooste

Koufanimatka