Uutiset

KaMalla maksettavana kalavelkoja Koskenkorvan Urheilijoille

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkuu tiistaina Kankaanpää Areenalla kolmannella peräkkäisellä kärkiottelulla. Nyt vastaan asettuu sarjataulukon neljäs ja naapuriseura Koskenkorvan Urheilijat, jolle KaMalla on maksettavana kalavelkoja kauden 2022 putoamiskarsinnoista. Kello 18 alkavaan otteluun otteluisäntä OP Länsi-Suomi tarjoaa omistaja-asiakkailleen lipuista neljän euron alennuksen.

KaMan ja KoUn kaudet ovat olleet hyvin samankaltaisia. Joukkueilla on eniten voittoja koko Ykköspesiksestä, mutta kolmen pisteen voitot ovat kiertäneet molempia. 10 voitostaan KaMalla on kolme kolmen pisteen voittoa ja KoUlla kaksi. Tappioita KaMalla on kaksi, joista edellisestä KPL-ottelusta tuli kuitenkin piste. KoUlla tappioita on kolme, joista kaikissa se on jäänyt täysin pisteittä.

Ykköspesiksen kärki on hyvin tasainen. Sarjaa johtaa Kouvolan Pallonlyöjät 28 pisteellään, mutta se on myös pelannut eniten otteluita sarjasta, yhteensä 15 kappaletta. Sarjakakkosella KaMalla pelejä on vähiten, 12. Piste-eroa Kouvolaan on neljä pistettä. KaMasta alkava nelikko ovat kuitenkin kaikki vain pisteen päässä seuraavasta järjestyksessä KaMa, Jyväskylän Kiri, KoU sekä Puijon Pesis.

KaMa ja KoU ovat myös kaksi viimeisintä Superpesiksestä pudonnutta joukkuetta. Kauden 2022 putoamiskarsinnoissa juuri KoU osoittautui KaMaa vahvemmaksi, ja lähetti Pohjois-Satakunnan pesäpalloylpeyden Ykköspesikseen. KoU seurasi heti seuraavana kaunna häviämällä samat putoamiskarsinnat Alajärven Ankkureille, jotka puolestaan KaMa pääsi haastamaan viime syksyn nousukarsinnoissa.

KoUn joukkue meni putoamisen jälkeen täysin uusiin puihin. Joukkueessa jatkoivat kuluvalle kaudelle ainoastaan kotiuttaja-koppari ja seuran oma kasvatti Matias Rauhala sekä pelinjohtajat Antti Kuusisto ja Petrus Puputti, joka vaihtoi kuluvalle kaudelle kuitenkin takaisin pelaajaksi. Täydellisestä uudelleenrakennuksesta huolimatta Ilmajoella onnistuttiin kasaamaan varsin kilpailukykyinen nippu Ykköspesikseen.

Joukkueen paras kotiuttaja on ollut Ikaalisten Tarmon Suomensarja-joukkueesta saapunut Kasperi Laasonen. Kärkilyöntitilastoa johtaa puolestaan Kinnarin Pesiksen Suomensarja-joukkueesta tullut Eetu Lehto. Paras kärkilyöntiprosentti sekä eniten tuotuja juoksuja löytyy puolestaan Kortehiston veljeksiltä Atelta ja Veetiltä, jotka vahvistavat KoUta Vimpelin Vedon Superpesis-joukkueen kanssa tehdyn farmisopimuksen myötä.

Rauhalan ja edellisen kappaleen nelikon lisäksi KoUn tärkeimpiin pelaajiin kuuluu KaMaakin junnuissa edustanut ja kasvattiseuraansa palannut Tony Latvala. KaMalaisittain mielenkiintoisin nimi Kossussa on varmasti KaMan oma kasvatti ja viime kauteen asti KaMaa edustanut Eeli Uusitalo. Uusitalon lisäksi KaMa-taustaa löytyy neljässä ottelussa KoUn paidassa esiintyneeltä Jouni Mäeltä.

Kossun paitaa on kantanut kuluvalla kaudella 16 eri pelaajaa, joka ei ole mahdoton määrä, mutta kokoonpano pelien välillä on vaihdellut paljon sen mukaan, keitä pelaajia se on milloinkin saanut farmisopimuksen kautta käyttöönsä Vimpelin Vedon Superpesis-miehistöstä. Lisäksi lukkari Miska Mäkiviita edustaa härkäpaitoja kaksoisedustussopimuksella, kun Seinäjoen JymyJussien Superpesis-miehistö sen sallii. Muutoin lukkarina on toiminut Benjamin Laaksoharju.

KaMa on tällä hetkellä tilastojen valossa Ykköspesiksen paras ulkopelijoukkue päästettyään vähiten juoksuja ottelua kohden. KoU on samassa tilastossa neljäntenä myöskin kärkikastissa. Sisäpelissä KaMa on ollut kuluvalla kaudella tehokkaampi löytyen kaikista merkittävimmistä tilastoista aina neljän kärjestä. KoU puolestaan on kolmostilanteiden ja juoksujen suhteen sarjan keskikastissa sijoilla seitsemän ja kahdeksan.

KoU oli kesäkuussa viiden ottelun voittoputkessa ennen tappiotaan Jyväskylän Kirille. Edellisessä pelissään se palasi kuitenkin voittojen tielle kaadettuaan paikallisvastustajansa Seinäjoen Maila-Jussit tasaisessa ottelussa 0-1 (5-6, 1-1). KaMan kauteen on sisältynyt kaksi viiden ottelun voittoputkea, jotka ovat päättyneet tappioihin. Tähän otteluun KaMa lähteekin pesemään kasvojaan ja rakentamaan uutta voittoputkea.

KaMan kuudennen peräkkäisen voiton metsästys alkoi hyvin parin kunnarin jaksolla ja sarjakärki KPL:n murskauksella avausjaksolla. Lopulta tiukkojen vaihdeiden jälkeen KPL kampesi kuitenkin itsensä voittoon. Pelinjohtaja Atte Hakala valitteli heikkoa esitystä perjantain ottelussa. Nyt KaMalla onkin ollut viikonloppu aikaa käärmekeittojen valmisteluun, jotta joukkue on valmiina jälleen tiistaina taistelemaan voitosta.

Toissa kauden kalavelkojen lisäksi KaMa uhkuu varmasti näytönhalua myös talvikauden jälkeen, kun KoU kaatoi KaMan kahdesti hallipeleissä. KaMan riveistä puolestaan ottelu on varmasti erityinen varsinkin KoU-kasvatti Aapeli Suvisalmelle sekä Jesse Rantamäelle, jotka edustivat KoUta pitkään aina viime syksyyn saakka. Odotettavissa myös on, että Ilmajoelta saapuu hyvä määrä kannattajia otteluun.

Ottelussa on jaksotauolla myös pesiskoulun diplomien jako. HIPPO-pesiskoulun päättäjäisten kunniaksi otteluisäntä OP Länsi-Suomi tarjoaa Kankaanpää Areenan lippuluukulta ostetuille ottelulipuille neljän euron (4€) alennuksen omistaja-asiakasetuna korttia vilauttamalla. Kun sääkin näyttäisi jälleen suosivan, on Kankaanpää Areenalla tarjolla tiistai-iltana jälleen huimaa pesäpalloviihdettä mahdollisesti jopa alennettuun hintaan!

No nyt on melkoinen kattaus luvassa Kankaanpää Areenalla! Aina kankaanpääläisyleisön sytyttänyt Koskenkorvan Urheilijat vierailee täällä ensi kertaa sitten katkeransuloisten putoamiskarsintojen, ja vieläpä Ykköspesiksen kärkiottelussa. Kun OP Länsi-Suomi vielä tarjoaa pääsylipuistakin alennusta, ei kenelläkään pitäisi olla mitään syytä olla tulematta Kankaanpää Areenalle kannustamaan KaMaa jälleen kohti voittoa – Tervetuloa!

Gorillakou (kopio)


Kou24 (kopio)