Uutiset

Simon Kiri yrittää KaMan kaatoa

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla Simon Kiriä vastaan, jolla on ollut alkukaudella mielenkiintoinen otteluohjelma. Se alkoi neljällä peräkkäisellä vieraspelillä, jota seurasi neljä peräkkäistä kotiottelua, josta se on siirtynyt jälleen kolmen ottelun vierasputkeen. Jännittävä kamppailu Kankaanpää Areenalla alkaa sunnuntaiaikojen mukaisesti kello 16.

KaMa on voittanut komeasti kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Se on pelannut kuitenkin huomattavasti vähemmän otteluita kuin muut kärkiseurat, joten sijoitus sarjataulukossa on viides. Vastustaja Simon Kirillä otteluita on toiseksi vähiten, yhdeksän kappaletta. Viisi voittoa, neljä tappiota ja 12 pistettä oikeuttavat sarjataulukossa sijaan kahdeksan.

SiKi ei matkaa paikalle kaukaa pohjoisesta, vaan on tällä hetkellä niin kutsutulla etelän kiertueellaan. Lauantaina joukkue kohtasi sarjakärki Kouvolan Pallonlyöjät, jonka se joutui toteamaan vahvemmakseen jo toistamiseen tällä kaudella puhtaasti 2-0. Tällä kertaa jaksot kirjattiin kotijoukkueelle 3-1, 6-2, ja kolmostilanteet murskaavasti 20-6.

Simon Kiri lähti viime kauteen suurin odotuksin, kun se lypsi nimekkäitä pelaajia naapuriseura Oulun Liposta. Pettymysten täyteinen kausi päättyi lopulta putoamiskarsintoihin, joissa sielläkin SiKi kävi ratkaisuottelussa yhtä vastustajan raskasta ulkopelivirhettä vaille putoamista. Tälle kaudelle joukkue uudisti strategiaansa radikaalisti, ja kokeneiden sotaratsujen sijaan simolaisen rungon ympärille vahviketta haettiin Sotkamon junioriputkesta.

Kainuun kultajunan sivuraiteilta Simoon on eksynyt pelinjohdosta alkaen nuoria tulevaisuuden nimiä, joista varmasti kuullaan tulevina vuosina. Simon parhaimmistoa on kuluvalla kaudella ollut SoJyn nuori Aatu Vuorinen. Lyöjäpuolelta löytyy lupaava kovalyöntinen Valtteri Virtanen sekä SoJyn, Manse PP:n, KeKin ja IPV:n lyöjäjokerinakin ihastuttanut Tommi Piirainen, joka löi parhaimmalla kaudellaan Superpesiksessä 50 ja Ykköspesiksessä peräti 70 juoksua.

Simossa pelaa myös Kasperi Vehkaoja, joka muistetaan Kankaanpäässä viime kauden kotiottelusta Jyväskylän Kiriä vastaan, kun lautasen herran otatus syöttötuomarin kanssa alkoi saada jo absurdeja piirteitä. Tällä kertaa hänet nähdäänkin ulkokentällä, kun Simossa lukkaroi tuttuun tapaan Simon oma kasvatti Juuso Nousiainen, joka on Ykköspesis-tasolle varsin viekas ja hyvin taktinen lukkari.

Jos on Simolla ollut kuluvalla kaudella vaikeaa Koplaa vastaan, haki KaMa juuri Kouvolasta viimeisimmän voittonsa. KaMan kauden ainoa tappio tuli heikon esityksen myötä Seinäjoelta. Muutoin kuluvan kauden Ykköspesiksen ennakkosuosikiksi nostettu Kankaanpään ylpeys on kulkenut voitosta voittoon, vaikkakin täydelliset kolmen pisteen voitot ovatkin hieman harmillisesti joukkuetta kiertäneet.

KaMan kokoonpanossa nähdään myös varmasti muutoksia, kun pelikieltonsa kärsinyt Sami Mikkolanaho palaa. Tämä pyöräyttänee Jesse Rantamäen takaisin yhdeksikköön kopparin tontille Niko Vesangon tilalle. Kolmen ottelun vuokrasopimuksella Joe Vartiamäkeä tuurannut Tino Heikkilä pelaa tämän stintin viimeisen ottelunsa. Kouvolassa Vartiamäkikin palasi jo kokoonpanoon, joten hänet saatetaan nähdä Kankaanpää Areenallakin jokeripaidassa.

Kausiennakot, joukkueiden viimeaikaiset otteet ja muut asiat huomioiden KaMa lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Simolaisryhmä on kuitenkin osoittanut olevansa yllätysvalmis joukkue, joka pelaa paljon ennakkoluulottomammin kuin viime kauden joukkue. KaMa mielisi ottelusta varmaasti kauden toista kolmen pisteen voittoa, mutta nähtäväksi jää onnistuuko SiKi etelän kiertueeltaan kuitenkin tuliaisia nappaamaan.

Viiden ottelun voittoputkella kautensa aloittanut KaMa pyrkii venyttämään nykyisen putkensa nyt kolmeen otteluun. Saavu siis kello 16 Kankaanpää Areenalle kannustamaan KaMaa kohti sarjakärkeä ja seuraavaa voittoa! Ennakkoliput tähänkin otteluun myy Tiketti. Otteluisäntänä toimii Kuljetus T. Roskala Ky.

Tervetuloa huutamaan KaMa voittoon, joukkue tarvitsee juuri Sinun tukeasi!

448247400 18349382764107200 535740202419676488 n


448348112 18349636735107200 158300366939399879 n