Uutiset

KaMa palasi voittojen tielle PuPen kustannuksella kuumassa kamppailussa

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkui perjantaina Kankaanpää Areenalla yhtä viime ja kuluvan kauden päävastustajaa vastaan, kun Puijon Pesis saapui vierailulle. Ottelusta osattiin odottaa todella kuumaa ja tasaväkistä otatusta, ja sellainen toden totta saatiin. Tiukkojen vaiheiden jälkeen ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikilpailusta, jonka KaMa hoiti varmasti kotiin ja palasi voittojen tielle lukemin 2-1 (1-2, 2-1, 4-3).

KaMa aloitti ottelun vahvasti, kun heti avaussisävuorossa rakentui paloton ajolähtö, josta Arttu Vilander onnistui oppikirjamaisella tappikumuralla. Jatkotilanteet kuivahtivat kuitenkin hölmöihin virheisiin. Tasoittavalla KaMa onnistui nollaamaan PuPen, mutta jäi itsekin toisessa vuorossa tilanteitta. Seuraavalla tasoittavalla PuPe rakenteli palottoman ajolähdön, josta Ykköspesiksen lyöjätilaston kärkinimi Jani Hämäläinen onnistui tasoituksessa komealla keskikumuralla.

Loput tilanteet KaMa torjui ja lähti kolmanteen vuoroon metsästämään johtojuoksua. Tilanne pyörähti nyt päälle, mutta virheet vesittivät tämän tilanteen. Tasoittavalla PuPe siirtyi johtoon, kun Mikko Lukkari saatteli viimeisenä lyöjänä lyönti kerrallaan Hämäläisen ykköseltä kotipesään asti. KaMalta vaadittiin siis juoksuja viimeisessä sisävuorossa, mutta tälläkin kertaa rakentelut tyrehtyivät hölmöihin virheisiin. Virheettömämmin pelannut PuPe vei siis avausjakson 1-2.

Toisen jakson avausvuoroparissa ulkokentät torjuivat molempien joukkueiden kotiutustilanteet. Toisen aloittavalla PuPe rakenteli ajolähdön yhdellä palolla. Lopulta Mikko Lukkari onnistui puhkaisemaan kolmossauman ja viemään vieraat johtoon. Tasoittavalla KaMan kakkoskärki rakenteli palottoman ajolähdön. Jokereiden jälkeen vuoroon asteli Santeri Heinimäki, joka iski viimeisellään pallon varmasti kolmosjatkeelle ja jakson tasoihin.

Kolmannen aloittavalla PuPe rakenteli kahden palon ajolähdön, mutta tällä kertaa Lukkari ei onnistunut. Tasoittavalla alkoi tapahtumaan, kun KaMa rakenteli palottoman ajolähdön. Joona Anttila puhkaisi viimeisellään kolmossauman vieden KaMan johtoon. KaMan myöhemmistä jatkorakenteluista saatiin kunnon mellakka aikaiseksi, ja kortteja nousi niin JoMan Seeti Surakalle kuin KaMan Sami Mikkolanaholle, joka on näin pelikiellossa seuraavassa ottelussa.

Lisäjuoksuja ei KaMa enää tehnyt eikä myöskään PuPe, jonka kiri päättyi Toni Toivasen kolmostilanteen kopinnostopaloon. KaMan 2-1 jaksovoiton myötä ratkaisua lähdettiin hakemaan kotiutuslyöntikilpailusta. KaMan loistavalla avausvuorolla nähtiin vain yksi epäonnistuminen ja peräti neljä juoksua. Jo kolmen parin jälkeen oli selvää, että PuPe tarvitsee kunnarin tasoihin pääsemiseksikin. Tähän se ei pystynyt, joten KaMa palasi makealla tavalla voittojen tielle.

KaMan kausi jatkuu tiistaina vierasottelulla kuluvan kauden paikallisvastus Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Seuraava kotiottelu on luvassa ensi viikon sunnuntaina, kun Kankaanpää Areenalle vieraita saadaan kaukaa pohjoisesta Simon Kirin myötä. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMaa kohti voittoa ja sarjakärkeä! Ennakkoliput tuohonkin kello 16 alkavaan otteluun myy Tiketti.

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus (1-palkitut Seeti Surakka ja Johannes Kerola sekä pelinjohtajat Jouni Oja-Lipasti ja Atte Hakala)

Ottelun kuvakooste (copyright Juha Levonen)

447766085 18348572734107200 7305154047253240667 n