SMJ katkaisi KaMan voittoputken

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-miehistön kausi jatkui tiistaina Seinäjoella. Ykköspesiksen ainoana voittamattomana joukkueena otteluun lähtenyt KaMa kohtasi lopulta parempansa, kun Maila-Jussit katkaisi Mailan viiteen otteluun kasvaneen voittoputken tylysti numeroin 2-0 (6-1, 6-2).

SMJ oli pakotettu pelaajavaihtoon heti ottelun ensi minuuteilla, kun sieppari Miika Mäkelä loukkasi itseään Teemu Utusen kovan vaihtolyönnin seurauksena. Perään KaMa rakenteli ajolähdön, mutta tilanne kuivahti nopeasti. Tasoittavalla myös SMJ rakensi ajolähdön, josta onnistui kahdesti näppikotiutuksilla harvinaisten KaMan ulkokentän virheiden auttaessa. Toisessa vuoroparissa KaMan sisäpeliä värittivät edelleen virheet, ja tasoittavalla SMJ onnistui puolestaan Luukas Tepon tarkalla välilyönnillä.

Kolmannessa vuorossa KaMan juoksutilin avasi lopulta Sami Mikkolanaho myös tarkalla välilyönnillä. Tämä jäi kuitenkin laihaksi lohduksi merkkivirheiden edelleen jatkuessa. Jakson ratkaisu nähtiin lopulta kolmannen tasoittavalla, kun Rasmus Teppo vaihtoi ensin itselleen takatilanteen ja tämän jälkeen kiskaisi pallon kakkosluukusta maisemiin kunnarin arvoisesti. Syntyneet kolme juoksua veivät SMJ:n 6-1 johtoon, mikä piti jakson loppuun asti KaMan sisäpelin ratkaisuiden takutessa vielä neljännessäkin sisävuorossa.

Toiselle jaksolle KaMa sai toivomansa alun, kun avaussisävuorossa SMJ jätettiin nyt ensi kertaa juoksuitta ja kolmostilanteitta. Tasoittavalla Mikkolanaho vei KaMan myös ensi kertaa johtoon, kun hän puhkaisi viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillään kakkossauman saatellen Jesse Rantamäen kotipesän suojiin. Ilo ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun toisessa vuorossa SMJ rakenteli heti kärjestään palottoman ajolähdön, ja ottelun sankari Rasmus Teppo kiskaisi pallon jälleen maisemiin kunnarin arvoisesti, nyt komealla sivalluksella kakkosjatkeelle.

Rasmus sai tuoda myös tuplajuoksun, kun pikkuveli Luukas iski isoveljen kotiin jo kolmannen kerran ottelussa vieden SMJ:n 5-1 johtoon. KaMa kavensi jälleen Mikkolanahon toimesta, kun kakkospalkittu Teemu Utunen kiisi kotiin kakkospussarilla. KaMan sisäpeli ei kuitenkaan ottanut pyöriäkseen kunnolla vieläkään. Kolmannessa vuorossa Jere Halttunen vei komealla lyönnillä SMJ:n 6-2 johtoon. Nämä jäivät myös jakson loppuluvuiksi, kun KaMan sisäpeli jatkui virheiden värittämänä loppuun asti.

Seinäjoki ja heidän huippuvireinen lukkari Ville Soini jouduttiin toteamaan ansaitusti paremmiksi. Kaikki putket katkeavat joskus, mutta uutta matoa voidaan lyödä koukkuun jo perjantaina, kun Kankaanpää Areenalle saapuu viime kauden välierävastus Puijon Pesis. Tervetuloa kannustamaan KaMa takaisin voittojen tielle kello 18 alkaen! Ennakkoliput otteluun myy Tiketti.