Uutiset

Kaimaseura kantona KaMan kaskessa – Jatkuuko voittoputki?

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-miehistön kausi jatkuu Kankaanpää Areenalla kaimaseura Joensuun Mailaa vastaan perjantaina kello 18 alkavassa ottelussa. Nimi on Superpesis-vuosilta tuttu, mutta tällä kertaa kyseessä on Suomensarjasta täksi kaudeksi sarjaporrasta ylemmäs noussut Akatemia-joukkue, josta toki löytyy useita Superpesis-kokemusta omaavia tulevaisuuden tähtiä.

KaMa jatkaa Ykköspesiksen ainoana tappiottomana joukkueena. Perjantaisen edellisen ottelun jälkeen KaMa keikkui hetken aikaa sarjan kärkipaikallakin, mutta kuluvan viikon aikana ohitse paineli pari enemmän otteluita pelannutta joukkuetta. Neljästä ottelusta kerätyt neljä voittoa ja yhdeksän pistettä oikeuttavat nyt taulukossa sijalle kolme. JoMan yksi voitto ja kolme pistettä viidestä ottelusta riittävät puolestaan sijalle 11.

Kauden kolme ensimmäistä peliä olivat KaMalta vahvaa ulkopeliä, mutta sisällä homma etsi vielä uomiaan. Tästä kertoi myös kolmen ottelun juoksusuhde 7-6. Edellisessä kotipelissä Lippoa vastaan padot kuitenkin aukenivat, ja KaMa nappasi kauden ensimmäisen täyden kolmen pisteen voittonsa juoksusuhteen oltua pelkästään tuossa ottelussa 16-6.

 – Sisäpelissä homma aukesi jaksojen alussa läpilyönneillä. Ne avaavat aina pelaamista, mutta niiden läpilyöntien lisäksi meiltä tuli muutenkin hurja määrä hyviä lyöntejä jatkeelle ja kumuraa väliin. Olemme koko ajan kyllä tienneet, että olemme sisäpelissäkin vaarallinen joukkue, vaikka se alkukaudella vähän meitä kiersikin. Nyt saimme kuitenkin viimein onnistumisia, ja otamme sen ilolla vastaan, jutteli pelinjohtaja Atte Hakala Lippo-ottelun jälkihöyryissä.

JoMan nuoria tulevaisuuden tähtiä vilisevä Akatemia-joukkue yllätti viime syksyn nousukarsinnoissa kovin panostuksin nousua hakeneen suursuosikki Helsingin Puna-Mustat, ja nousi kuluvaksi kaudeksi Ykköspesikseen. Joukkue on pelannut nyt viisi ottelua, joista se on saalistanut yhden voiton ja kolme pistettä. Tasaisessa Ykköspesiksessä tuo jakaa sijoja 10-12 Jyväskylän Lohen ja toisen sarjanousijan, Ylivieskan Kuulan, kanssa.

Aliarvioida vierailijoita ei silti kannata, sillä peräti kuudella pelaajalla on Superpesis-kokemusta. Joukkueen paras kotiuttaja on Superpesiksessä paremmin etenijänä tunnettu koppari Veeti Lankinen, tuotujen juoksujen tilastoa johtaa JoMan Superpesis-joukkueessa etenijäjokerina pelaava Mikael Virkkala ja kärkilyöntitilaston kärjessä on viime kaudella sekä TalviSuperissa JoMan yhdeksikössäkin esiintynyt Elmeri Lonkainen. Lisäksi enemmän Superpesis-kokemusta löytyy Tahko-kasvatti ja KiPan sopimuspelaaja Joonas Tuomelta.

Joukkue on kärsinyt alkukaudella kotiutusosaston tehottomuudesta, kun Lankiselle ei ole löytynyt nuoresta joukkueesta juuri tulitukea. Erityisesti jokeriosastolla on nähty useitakin nimiä, ja ratkaisuja sekä lääkkeitä on selvästi pelinjohdon toimesta pyritty hakemaan, mutta toistaiseksi laihoin tuloksin. Lisäksi nuorelle joukkueelle tyypillisesti ulkopelikin on huippujaksojen vastapainoksi valskannut paikoin pahastikin.

Kesän edetessä ja kokemuksen kasvaessa molemmat osa-alueet tulevat varmasti paranemaan. Lyöjät oppivat löytämään Suomensarja- ja juonioriaikojen sijasta ne lyönnit, jotka tehoavat kovempiin Ykköspesis-ulkokenttiin. Ulkopelin paranemisesta taasen huolehtii KaMa-kasvatti Ville Väliahon manttelinperijäksikin tituleerattu ja upeasti TalviSuperissa esiintynyt lukkari Ukko Schroderus. Joukkueen potentiaalista kertookin edellisen ottelun voitto sarjaa johtavasta Jyväskylän Kiristä.

JoMan kiistattomasta potentiaalista huolimatta KaMa lähtee otteluun ennakkosuosikkina – kuten koko Ykköspesiksen ennakkosuosikin kuuluukin. KaMan kovaksi tiedetty ulkopeli on ollut timanttia heti kauden lähtölaukauksesta alkaen, ja edellisessä kotipelissä avautui viimein myös sisäpeli. KaMan kokeneemman, monipuolisemman ja laajemman sisäpeliarsenaalin sekä tyylipuhtaan kahden kärjen peluutuksen pitäisikin ottelussa onnistua voittoon tarvittavat juoksut tehtailemaan.

Väläyttääkö JoMa-Akatemia jo toisen kärkijoukkueen kustannuksella potentiaaliaan? Vai jyrääkö KaMa edellisen kotipelin tavoin täytettä päänahkahyllyynsä? Tule ottamaan asiasta selvää, ja kannustamaan KaMa jo viidenteen peräkkäiseen voittoonsa! Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. Otteluisäntänä toimii Kankaanpään kaupunki.

Tervetuloa kuumalle Kankaanpää Areenalle nauttimaan huippupesäpallosta!

Joen suu

Jomauu24