Uutiset

Ketsuppipullo aukesi vihdoin – KaMa murskasi Lipon

Kankaanpään Maila kohtasi miesten Ykköspesis-kauden neljännessä ottelussaan Oulun Lipon. Ensimmäistä kertaa Kankaanpää Areenalla kankaanpääläisyleisön edessä pelannut KaMa antoi faneilleen kunnon näytöksen, kun se voitti Lipon puhtaasti 2-0 (8-3, 8-3) eikä alkukauden takkuilevasta sisäpelistä ollut tietoakaan.

KaMa rakensi heti ottelun avaussisävuorossa palottoman ajolähdön, josta Sami Mikkolanaho iski tärkeän avausjuoksun. Lippokin sai tasoittavalla kotiutusyrityksen, mutta KaMa piti johdostaan kiinni. Toinen vuoro oli KaMan näytöstä, kun joukkue rakensi jälleen palottoman ajolähdön. Arttu Vilanderin lämäys keskelle kenttää kasvatti isäntien johtoa. Joe Vartiamäen vuorolla puolestaan Eetu Heiniluoma vaihdeltiin ykköseltä kolmoselle, josta hän sai lönkötellä vielä vapaataipaleen turvin kotipesään.

Lopullinen ratkaisu jaksolle saatiin Joona Anttilan vuorolla, kun painava keskikumura painui takaa kunnarin arvoisesti maisemiin vieden KaMan jo 6-0 johtoon. Tasoittavalla Lippo sai myös juoksuhanansa auki, kun KaMan huolimaton ulkopeli antoi vieraille kaksi juoksua. Jakso taputeltiin lopulta luvuin 8-3, kun viimeisessä vuoroparissa Vilanderin tappikumura ja Vartiamäen taitava lyhyt kotiutuslyönti tuottivat tulosta. Vieraiden ainokaisesta vastasi Paavo Kaasila.

Toisella jaksolla KaMa otti komennon välittömästi. Avaussisävuorossa Lippo ei päässyt ykköspesää pidemmälle, kun taas KaMa mätti tasoittavalla viisi juoksua. Mikkolanahon rannekääntö kolmosluukkuun avasi pelin ja seuraavaksi lyönyt ykköspalkittu Anttila puhkaisi kentän tällä kertaa kakkosrajasta kahden juoksun arvoisesti. Heiniluoman ja Johannes Kerolan painavat kakkosjatkelyönnit lisäsivät johtoa.

Vieraat saivat juoksuhanansa auki toisessa vuorossa hyvän alkukauden pelanneen Jussi Partasen toimesta. Kolmannessa vuoroparissa pelin paketoi Jesse Rantamäki puhkaisemalla kolmosrajan kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti. KaMan jakson viimeisestä juoksusta vastasi kumurallaan Sami Mikkolanaho. Lippo kavensi viimeisessä vuorossa 8-3:een Sami-Jukka Korvolan ja Partasen välilyönneillä, mutta ne olivat lopulta vieraille laiha lohtu.

KaMa nousi voitollaan sarjakärkeen, ja jatkaa Ykköspesiksen ainoana tappiottomana joukkueena. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi perjantaina, kun vastaan asettuu sarjanousija Joensuun Maila Akatemia. Ottelu Kankaanpää Areenalla vihelletään käyntiin kello 18. Tervetuloa kannustamaan KaMaa jatkamaan voittojen tiellä!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus (Joukkueiden 1-palkitut Ari Lankinen ja Joona Anttila sekä pelinjohtajat Riku Tolonen ja Atte Hakala)