Uutiset

KaMa avannut kautensa voittamattomana – Lippo seuraava haaste

Miesten Ykköspesiksen suurimmaksi ennakkosuosikiksi povattu Kankaanpään Maila on aloittanut kautensa voittamattomana, kun kolmesta ottelusta tuloksena on ollut kolme voittoa. Torsoksi jäänyt ulkoharjoituskausi erityisesti valmistavien otteluiden osalta on näkynyt vielä joukkueen sisäpelissä, mutta lähes täydellisen timanttinen ulkopeli on taannut voiton toisensa jälkeen.

KaMa aloitti kautensa lauantaina 11.5. Jyväskylän Lohen vieraana. Koleahkossa säässä pelattu ottelu ei tarjonnut sisäpelin juhlaa, kun kolmostilanteet tasattiin 8-8. Ottelussa pidemmän korren veti kuitenkin KaMa pienimmällä mahdollisella erolla, kun Lohi kaatui lukemin 0-1 (0-1, 1-1). Voiton KaMalle takasi toisen jakson viimeisen tasoittavan kumurallaan Arttu Vilander. Ykköspalkinnon nappasi timanttisen ulkopelin kapellimestari Johannes Kerola.

Ensimmäisen kotiottelunsa KaMa pelasi Porin Erku-Areenalla perinteikkään Superlauantain merkeissä. Siellä Satakunnan pesäpalloylpeydet KaMa ja Porin Pesäkarhut haastoivat Seinäjoen Maila-Jussit. Molemmat ottelut tarjosivat katsojille tiukkaa pesäpalloviihdettä sekä satakuntalaisfaneille voitokkaan lauantaipäivän. Naisten ottelun parhaana palkittiin vielä KaMa-kasvatti Tiia Peltonen Pesäkarhujen voittaessa 1-0 (1-1, 6-1).

Miesten ottelussa KaMa jatkoi timanttista ulkopeliään, ja nappasi voiton pitkän kaavan kautta kotiutuslyöntikilpailun toisen kierroksen jälkeen. Ottelussa todistettiin myös kuluvan kauden erikoisuutta, kun ylimmillä sarjatasoilla ei pelata lainkaan supervuoroparia, vaan siirrytään suoraan "kotariin". SMJ:n Niko Honkaniemi pakotti KaMan ratkaiseviin virheisiin toisella jaksolla, mutta pistejaon jälkeen kapteeni Teemu Utunen johdatti kuitenkin lopulta KaMan voittoon luvuin 2-1 (1-0, 1-2, 3-2).

Tiistaina KaMa matkasi sarjanousija Ylivieskan Kuulan vieraaksi. Jälleen pohjoisen koleahko sää antoi odottaa vähäjuoksuista ottelua. Isännille riitti avausjakson voittoon vain yksi juoksu, mutta toisella jaksolla KaMan padot aukenivat ja varakapteeniston kotiutuskumurat löysivät tiensä vastustamattomasti väliin. Viimeisessä vuorossa Kuula viritteli vielä loppukiriä, mutta KaMa piti pintansa 2-3 jaksovoiton myötä.

Kotiutuslyöntikilpailussa tarvittiin tällä kertaa vain yksi kierros, kun KaMa iski avausvuorollaan kaksi juoksua. Timanttisessa kunnossa koko alkukauden ollut ulkopeli hoiti loput jättäen Kuulan vain yhteen juoksuun. Näin KaMalle alkukauden kolmas päänahka jälleen kerran tiukkojen vaiheiden jälkeen luvuin 1-2 (1-0, 2-3, 1-2).

Voittamattomat vastakkain

KaMan kausi jatkuu perjantaina ensimmäisellä ottelulla Kankaanpää Areenalla, kun vastaan asettuu toinen alkukauden voittamaton joukkue Oulun Lippo. Viime kaudella KaMan tapaan välierissä pelannut oululaisryhmä kaatoi avausottelussaan yhden kauden ennakkosuosikeista, Puijon Pesiksen, sekä toisessa ottelussaan sarjanousija Joensuun Maila Akatemian, ja löytyy kahden pelatun ottelun jälkeen sarjataulukon seitsemänneltä sijalta.

Vain yhden juoksun jaksoa kohden päästänyt KaMa löytyy sarjataulukosta neljänneltä sijalta, vaikka on pelannut vähemmän pelejä kuin suurin osa muista joukkueista. Ottelussa KaMan ulkopeli saa kovan haasteen peräti 89% tehoilla kotiuttaneesta Jussi Partasesta. Uudistunut Lippo juoksuttaa otteluun muutoinkin erittäin mielenkiintoisen ja useammankin oman juniorin sisältävän kokoonpanon, kun muutama kokeneempi peluri jätti joukkueen viime syksynä.

KaMalle tärkeintä olisi saada sisäpelin ketsuppipullo auki, ja sen suhteen mielenkiintoinen otatus tullaan käymään ex-KaMa Sami-Jukka Korvolan kanssa hänen palattuaan lautasen ääreen useamman kauden tauon jälkeen. Mielenkiintoa luo myös ääripäiden joukkueiden kohtaaminen, sillä KaMa on tehnyt ja päästänyt vähiten juoksuja sarjassa, kun taas Lipon lukemat ottelumäärään suhteutettuna ovat taulukon toisesta päästä.

Pitääkö KaMan ulkopeli Lipon sisäpelin aisoissa? Vai ajautuuko KaMa Lipon toimesta kovaan juoksujen lyöntikilpailuun? Kääntyi pelin kuva kummin päin tahansa, toisen joukkueen putki päättyy. Tervetuloa Kankaanpää Areenalle kello 18 kannustamaan KaMa voittoon ja katkaisemaan Lipon voittoputkea! Nappaa lippusi otteluun Tiketistä. Otteluisäntänä Vatajankoski