Ankkurit nappasi kotonaan kaksi ottelupalloa viikonlopulle

Kankaanpään Mailan ja Alajärven Ankkureiden välinen Superpesis-karsinta eteni kolmanteen osaansa tiukassa 1-1 tilanteessa. Varmaa siis oli, että toinen joukkueista saisi kaksi ottelupalloa viikonlopuksi. Keskiviikon kohtaamisessa Kitrolla kotijoukkue Ankkurit osoittautui lopulta vahvemmaksi lukemin 2-0 (6-1, 7-2). Näin sarja on katkolla Ankkureille lauantaina kello 16 alkavassa ottelussa Kankaanpää Areenalla.

Ottelu sai KaMan kannalta heikon alun Ankkurien nollattua vieraat avausvuorossa ja tehtailtua omalla tasoittavalla sisävuorolla neljä juoksua räpylävirheiden säestämänä. Avausjakson kuva säilyi samanlaisena läpi jakson erityisesti kotijoukkueen ykköspalkitun Juho Ihamäen rangottua KaMan ulkokenttää. KaMa ei saanut kuparistaan rikki ennen viimeistä sisävuoroa ja Arttu Vilanderin painepalloa, joten avausjakso merkattiin isännille selvästi 6-1.

– Tappio tietenkin harmittaa. Emme oikein pystyneet toteuttamaan niitä asioita, joista sovittiin ennen peliä. Toisella jaksolla meillä oli pieni hetkemme, kun johdimme, mutta emme sitten pystyneet jatkamaan tarpeeksi pitkälle sitä hetkeä, harmitteli pikahälytyksellä KaMan kokoonpanoon Joe Vartiamäen sairastumista paikkaamaan nostettu Onni Kaski, joka nappasi vielä ykköspalkinnon 100% sisäpelitehoillaan.

Toinen jakso alkoi KaMan osalta paljon paremmissa merkeissä, kun Ankkurit jäi ensimmäistä kertaa sarjassa kolmostilanteitta Kitron kotikentällään. KaMa taasen järjesteli kotiutuspaikkoja, mutta ei onnistunut niitä vielä hyödyntämään. Toisessa vuorossa Elmeri Iivonen siirsi Ankkurit johtoon kauniilla kakkosjatkekumuralla. KaMan vastine tuli kuitenkin heti tasoittavalla, kun Sami Mikkolanahon isku yllätti isäntien takakentän kahden juoksun arvoisesti.

– Voitto maistuu, mutta sarja on vielä kesken. Pitää vain jaksaa jauhaa. Olen painottanut tähän päivään tehtyjä tarkennuksia, ja niissä onnistuttiin. Jälleen lauantaille pitää miettiä, missä vielä pitää olla parempia. Me olemme valmiudessa mihin vain, ja joku sitten laskee lopussa kummalla voittoja on enemmän. Tähän päivään olen tyytyväinen. Olimme kentän herra tänään ja tästä on hyvä jatkaa, totesi Ankkurien pelinjohtaja Juha-Matti Jaatinen lehdistötilaisuudessa.

Kolmas vuoropari toi Ankkurit tasoihin 2-2:een jälleen Ihamäen toimesta. Näissä kutkuttavissa lukemissa edettiin myös viimeiseen vuoropariin. Huippujännittävän tilanteen käsittelyssä onnistui paremmin kotijoukkue Ankkurit, joka tehtaili viimeisessä sisävuorossaan peräti viisi juoksua osin painepalloilla ja osin hienoilla kotiutuslyönneillä. KaMan eväät oli tältä osin tasoittavalle tullessa syödyt, ja toinenkin jakso kirjattiin isännille lukemin 7-2 sekä koko ottelu 2-0.

– Turhautunut on olo. Tänään oli paikalla vain yksi pesisjoukkue eikä se ollut meidän porukka. Lauantaina meidän pelaamisemme pitää olla paljon terävämpää, jotta pystymme tappelemaan voitosta. Olemme aiemminkin osoittaneet olevamme sitkeitä tämän 11 kuukauden taipaleemme aikana, ja tätä tekemäämme työtä pitää meidän arvostaa sekä jaksaa näyttää se sitkeys vielä yhden viikonlopun ajan, käänsi KaMan pelinjohtaja Atte Hakala katseet ratkaisuviikonloppuun.

Sarja on nyt katkolla Ankkureille seuraavassa ottelussa, joka pelataan Kankaanpää Areenalla lauantaina kello 16 alkaen. Mikäli KaMa onnistuu jälleen kotiottelussaan tasoittamaan sarjan, pelataan ratkaiseva viides ottelu Kitrolla heti sunnuntaina kello 15 alkaen. KaMan upea kausi huipentuu siis arvoiseensa viikonloppuun! Nappaa lippusi Tiketistä ja saavu kannustamaan KaMaa kohti Superpesistä – tervetuloa!