Kotitaiat pitivät – Nousukarsintasarja tasoissa avausviikonlopun jälkeen

Kankaanpään Mailan ja Alajärven Ankkurien välinen Superpesis-karsinta lyötiin käyntiin viikonloppuna. Sarja alkoi lauantaina Alajärven Kitrolta, jossa isäntäjoukkue oli vahvempi luvuin 2-0 (5-0, 9-4). Toinen osa pelattiin heti sunnuntaina Kankaanpää Areenalla ja oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi. KaMa oli lopulta vahvempi kotiutuskilpailun jälkeen 2-1 (4-5, 2-1, 0-0, 3-1) tasoittaen sarjan 1-1:een.

Avausottelun avausjaksolla Ankkurit osoitti, mitä kesä Superpesiksen huippujen kanssa tekee rutiinille. Keväällä harjoitusottelussa KaMa ja AA pelasivat tasaväkisen ottelun, joka päättyi Ankkureille 0-1 (1-3, 1-1). Nyt syksyllä Kitrolla avausjakson kolmostilanteet merkattiin isännille 10-4 ja sisäpelinsä kanssa takkuillut vierasjoukkue joutui taipumaan puhtaasti 5-0.

Toisen jakson alkajaisiksi Ankkurit siirtyi avaussisävuoroissaan 2-0 johtoon. KaMan juoksutilin ottelusarjassa avasi Eetu Heiniuoma. Ankkurien vastine tuli kuitenkin välittömästi kolmannen aloittavalla, jossa joukkue mätti peräti kuusi juoksua. Tämän jälkeen jakson loppu meni pelailuksi ja KaMakin sai sisäpeliään auki. Loppuluvuiksi merkattiin 9-4, ja KaMan kolmesta viimeisestä juoksusta vastasi jokeriosastosta Joona Anttila sekä Sami Mikkolanaho kahdesti.

– Huonoja olimme sekä sisällä että ulkona. Todella paljon on parannettavaa huomiselle, summasi KaMan ykköspalkittu Heiniluoma ottelun ytimekkäästi.

– Takatilanne ei ulkona kestänyt, ja sen on kestettävä, jos me mielimme pärjätä tässä sarjassa. Ykköskärkeä pitää saada myös epäonnistumaan, vaikka he tulevatkin tämän sarjan pelaamaan pompun kanssa hyvillä prosenteilla ja tekemään paljon takatilannetta. 0-tilanne ja kotiuttaminen oli tänään hankalaa, vaikka vaihdot prosenttien valossa toimivatkin. Kotipeliä kohti parantamaan erityisesti ulkopelin takatilannetta, analysoi puolestaan pelinjohtaja Atte Hakala.

Kankaanpäässä todellinen trilleri

Toisen osan alkajaisiksi KaMa siirtyi ensimmäistä kertaa sarjassa johtoon, kun Joona Anttila puhkaisi keskisauman. Ankkurien vastine tuli tälläkin kertaa heti, kun tasoittavalla vieraat löivät komeilla iskuilla itsensä kahden juoksun johtoon. KaMa osoitti kuitenkin kovuutensa kotikentällä ja tasoitti jakson seuraavassa sisävuorossa avausosasta tuttujen onnistujien myötä, kun Mikkolanaho ja Heiniluoma onnistuivat kotiutuksissa.

– Tiesimme, että kun Kankaanpäähän lähdemme, niin peli muuttuu eilisestä, ja olimme siihen valmistautuneetkin. KaMa oli todella hyvä tänään ja siitä hatunnosto heille. Meillä oli muutama paikka pelissä viedä tämä homma, mutta siihen emme pystyneet, ja ottelusarja on nyt tasan. Kohti keskiviikkoa, johon pitää parantaa paljon tietyissä asioissa, jotta voitto tulisi, jutteli vieraiden pelinjohtaja Juha-Matti Jaatinen.

350965234 1273540479966617 8672829685826367917 n

Joona Anttila sai lehdistötilaisuudessa erityiskehut pelinjohtaja Hakalalta tärkeiden juoksujen lyömisestä "Apen" vastattua mm. toisen jakson voittojuoksusta ja kotiutuskisan vapauttavasta avausjuoksusta. Kuva: Juha Levonen

Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä ja yleisö sai jännitti kumpi ottaa hallinnan itselleen. Kolmannen tasoittavalla Ankkurien lyöjien käydessä vähiin avausosan ykköspalkittu Riku Utanen puhkaisi harmillisesti kolmosluukun juoksun arvoisesti. KaMa tasoitti viimeisessä sisävuorossa Ankkurit-kasvatti Mikkolanahon komealla keskisiivulla. Tasoittavalla kahden palon ajolähdöstä jakson loppuluvut 4-5:een iski kuitenkin Juho Ihamäki viimeisen lyönnin kolmossaumaiskullaan.

– Ensimmäisellä jaksolla tuntui, että olemme hieman perässä sellaisissa pelin todella pienissä nyansseissa, mutta sinnittelimme sen jakson tiukaksi. Toiselle jaksolle onnistuimme sisä- ja ulkopelin tarkennuksissa. Vaikka löimme vähemmän juoksuja, niin mielestäni pelasimme siinä parempaa sisäpeliä. Tämä oli iso tasonnosto eilisestä. Saimme tunnepuolen ja latauksen kuntoon sekä heräsimme taistelemaan ottelusarjan voitosta, tiivisti KaMan pelipäällikkö Hakala.

Ottelu tasoittui entisestään toiselle jaksolle. Avausjuoksusta ja Ankkurien ainokaisesta vastasi Ihamäki toisen aloittavalla kakkospussarillaan. KaMan vastine tuli kolmannen tasoittavalla, kun Mikkolanahon maalyönti livahti koppareille asti. Viimeiseen vuoropariin ottelu sähköistyi tiukkojen tilanteiden ja tuomioiden myötä. Korttien heilumisen jälkeen KaMa oli joukkueista vahvempi nollaten AA:n ja napaten jaksovoiton Joona Anttilan keskisaumaiskulla.

– Ottelussa oli kova meininki ja tasaista vääntöä. Tiukkaa oli, kun jo jaksot ja supervuoro olisivat voineet kääntyä kuinka päin vain. KaMa teki liikaa takatilannetta ja jouduimme puolustamaan, mikä ei kestänyt. Takaseen meidän pitää tehdä tarkennuksia. Superissa kestimme hyvin kolme yritystä, mutta emme saaneet ratkaistua omilla kolmella. Tasainen peli, mutta KaMa oli tänään todella hyvä ja voitti, tunnusti vieraiden ykköspalkittu Nestori Yli-Sissala.

– Oli kyllä huikea peli ja loistava tasonnosto meiltä eiliseen verrattuna. Jos eilinen oli meiltä täysi nuupahdus, niin nyt onnistui joka jätkä nostamaan tasoaan. Pääsimme kentälle paremmin ja vaihtolyönnit olivat parempia, mitä kautta saimme tilannetta ja miestä himaan. Huikea peli ja pieni hässäkkä vielä loppuun nosti tunnetason ehkä vähän liiankin korkeaksi joihinkin kohtiin, hehkutti puolestaan huimaa ulkopeliä esittänyt KaMan ykköspalkittu Joonas Peltomäki.

Kankaanpää Areenan hornankattila kiehui läpi supervuoron. Aloittavalla KaMa rakenteli kärjestä palottoman ajolähdön, mutta ei onnistunut juoksujen teossa. Samoin kävi myös Ankkureille, ja ottelu huipentui kotiutuskilpailussa. KaMa iski aloittavalla komeilla lyönneillä kolme juoksua, ja tähän ei Ankkureista ollut vastaamaan. Viimeisen parin läpilyöntiyritykset KaMa torjui varmasti ja juhli ottelun voittoa 2-1 sekä sarjan tasoittumista 1-1:een.

– Tänään oli hyvä yleisö ja hieno tunnelma. Ei voi olla kuin iloinen, että saa olla mukana tässä kankaanpääläisessä pesisyhteisössä tekemässä tätä hommaa. Tässä on hieno meininki eikä mikään ole vielä ohi, vaan keskiviikkona jatkuu 1-1 tilanteesta, mikä tarkoittaa sitä, että ensi lauantaina sarja on katkolla täällä Kankaanpäässä jommalle kummalle. Lähdetään keskiviikkona taistelemaan Alajärvelle, päätti Atte lehdistötilaisuuden kiitoksiin huikealle kotiyleisölle.

KaMa heräsi mukaan karsintasarjaan ja iski paineet Ankkurien harteille. Seuraava ottelu on luvassa keskiviikkona Alajärven Kitrolla, jossa KaMa yrittää vierasryöstöä. Samalla varmistui myös, että KaMalla on kauden viimeinen kotiottelu Kankaanpää Areenalla ensi viikonloppuna lauantaina kello 16 alkaen. Nyt otetaan kauden huipennuksesta ilo irti ja kannustetaan KaMaa kohti Superia!