Sade hyydytti ilman kapteeniaan pelanneen KaMan

Kankaanpään Mailan ja Haminan Palloilijoiden välisen finaalin toinen osa pelattiin Hörhiäisperjantaina Kankaanpää Areenalla. KaMa lähti otteluun ilman sairastunutta kapteeniaan. Lopulta rankkasateenkin keskeyttämän ottelun jälkeen KaMa joutui toteamaan HP:n paremmakseen luvuin 0-2 (1-2, 1-3). Finaalisarja on katkolla haminalaisille heidän sunnuntain kotiottelussaan.

KaMa joutui lähtemään otteluun ilman kuumeista kapteeniaan Teemu Utusta. Tärkeän sisä- ja ulkopelaajan puuttuminen näkyi ottelun alussa erityisesti sisäpelissä, jossa kolmostilanteet olivat kiven alla. HP sen sijaan onnistui kotiutuksissa pariin kertaan. Ensimmäisen tasoittavalla Juha Leskinen onnistui viimeisenä lyöjänä kolmosjatkekumurassaan. Toisen tasoittavalla johtoa lisäsi puolestaan Joosua Rättö kakkospuolen hidastetullaan.

– Ennen ottelua huomasimme, että kaverilta oli pudonnut suht tärkeä pelaaja pois, mikä vaikutti varmasti heidän peliinsä. Ei meiltä toki mitään pois, ulkopeli oli todella ehjää ja sisällä on todella kova suoritus saada 20 kolmostilannetta kelissä, jossa puoli tuntia odoteltiin sateen loppumista ja kenttä on vesiliirtoa, totesi vieraiden pelinjohtaja Eerik Häkämies lehdistötilaisuudessa.

– Harmittaa, ettemme olleet tämän ottelun ja ottelutapahtuman tasolla. Tänään oli hieno yleisö, paljon porukkaa, loistava fiilis sekä odotukset korkealla itselläni tähän päivään. Se on minun vastuullani, että joukkue pystyy näyttämään parastaan näissä paikoissa, ja tänään se ei sitä pystynyt tekemään, kuului puolestaan KaMan pelinjohtajan Atte Hakalan summaus.

KaMan kolmannen aloittavalla sisävuorolla alkanut kova rankkasade keskeytti ottelun noin puoleksi tunniksi. Ottelua jatkettiin lopulta pahimman sateen hellitettyä, mutta märkä ja kylmä keli vei joukkueiden pelistä parhaimman terän. KaMa lähti viimeisessä sisävuorossaan vielä kirimään vieraiden johtoa, mutta sisäpeli oli edelleen nihkeää. Avausjuoksu syntyi kuitenkin kolmospesältä tulleen harhaheiton myötä. Jakso kirjattiin lopulta vieraille 1-2.

– Pystyimme Utun poissaolon paikkaamaan mielestäni mainiosti. Hankala on kuitenkaan peliä voittaa, kun kaverilla on 20 kolmostilannetta ja meillä 8. Annoimme ratkaisevissa vuoropareissa juoksuja räpylästä, mutta se on inhimillistä, kun ulkona olet koko ajan paineessa, ja sisällä et saa mitään aikaiseksi. Niitä virheitä jossain kohtaa sitten tulee ja se näkyy heti tulostaululla, harmitteli KaMan pelipäällikkö.

– Sisäpeli ei tänään auennut toivotulla tavalla, ja sellaisiakin pelejä joskus tulee, mutta nyt se tuli huonoon paikkaan. Siitä otan aika paljon omaan piikkiini. Siinä oli huonoa pelinjohtamista eikä se ole pelkästään pelaajien asia, vaan myös minun täytyy ottaa siitä vastuu, Atte jatkoi.

368300619 787097350087608 6490301942874272842 n

Eetu Heiniluoman rooli kasvoi suureksi Teemu Utusen poissaolon myötä. Numerolla 2 ja suurta tonttia ulkopelissä pelannut KaMa-kasvatti suoriutui urakastaan kakkospalkinnon arvoisesti. Kuva: Juha Levonen

Toisen jakson alkajaisiksi KaMa nollasi ulkona Haminan lähentelyt. Tasoittavalla rakentui puolestaan yhden palon ajolähtö, josta KaMan vei johtoon Sami Mikkolanaho, kun lukkari Elias Lahti kauhoi kotipesässä tyhjää. Toisessa vuorossa HP:n paine jatkui palottomalla ajolähdöllä, mutta KaMa kesti kovan paineen. Omalla tasoittavalla sisävuorolla rakentui myös kotiutustilanne, mutta tilanne säilyi 1-0:ssa.

– Sisäpeliin kaatui, joka ei ollut tänään finaalin arvoista. Ensimmäisen jakson lyönneistämme sai napsia helppoja paloja, mutta mielestäni sisuunnuimme toiselle jaksolle, joka oli tiukkaa vääntöä sadekelissä. Kaverilta tuli sitten pari hyvää lyöntiä ja meillä pallo pomppi kriittisissä paikoissa, mikä oli aika poikkeavaa. Kyllä meidän pitää parantaa erityisesti sisällä ja ottaa ulkona pallot kiinni, niin tiukka matsi on sunnuntaina luvassa, lupasi KaMan ykköspalkittu Arttu Vilander.

Haminan paine tuotti tuloksen lopulta kolmannessa vuorossa palottomassa ajolähdössä, kun Joosua Rättö puhkaisi kakkossauman. KaMa ei tasoittavalla ajolähdöstä huolimatta onnistunut vastaamaan. Viimeisessä vuoroparissa Hamina painoi kaasua, kun palottomasta ajolähdöstä onnistuivat Rättö kakkospussarillaan sekä Juha Leskinen keskisaumaiskullaan. KaMan kiri tasoittavalla ei ottanut tuulta alleen, joten jakso merkattiin vieraille 1-3.

– Kokonaisuutena tämä oli meiltä ehkä ehjintä ulkopeliä vieraskentällä, jossa meillä on ollut aika nahua sen kanssa. Toisen jakson viimeinen vuoropari osoitti meiltä melkoista kovuutta, kun saimme siinä pari juoksua väännettyä tällaisella kelillä. Tiesimme, että tiukka peli tulee, ja varmasti tulee myös sunnuntaina ennen kuin sarja menee poikki. Saamme tehdä vielä täyden työn, jutteli puolestaan vieraiden ykköspalkittu Teemu Rouhiainen.

Ottelusarja on nyt siis 2-0 runkosarjan voittaneelle Haminan Palloilijoille. Ensimmäinen mahdollisuus Superpesis-nousuun haminalaisilla on siis sunnuntaina Vallikentällä. Mikäli KaMa voittaa tuon ottelun, jatkuu sarja tiistaina Kankaanpää Areenalla. Mikäli KaMa häviää, jatkuu kausi vielä Superpesis-karsinnoissa huomenna lauantaina pelattavan Alajärven Ankkurien ja Koskenkorvan Urheilijoiden välisen ottelun voittajaa vastaan.

– Ylpeä olen viimeisestä sisävuorosta, jossa ratkaisimme pelin lopullisesti. Sarja on nyt 2-0 meille, mutta mitään ei ole kumpaankaan suuntaan voitettu tai menetetty. Se tarkoittaa sitä, että sunnuntain kotipeliin tämä täytyy nollata ja sitten ladata itsemme jälleen täyteen iskuun, päätti Häkämies puheenvuoronsa.

– Kuten ennakossa sanoin, sarja alkoi mielestäni tästä pelistä, ja se alkoi nyt niin, että olemme tappiolla 2-0. Nyt peli kerrallaan eteenpäin. Yhden kun voittaa, niin olemme tiistaina jälleen täällä. Ei muutakuin sunnuntaita kohti, komppasi Atte.

Kävi sunnuntaina sitten kuinka kävi, kausi siis jatkuu varmuudella vielä ensi viikolla. Ensin keskitytään kuitenkin kannustamaan KaMaa voittoon Vallikentällä. Kauden jatkumisesta tiedotetaan asioiden varmistuttua kotisivuilla sekä sosiaalisen median kanavilla. Joka tapauksessa, taistelu kohti Superpesistä jatkuu!