Hamina niukasti KaMaa vahvempi ensimmäisessä väännössä

Kankaanpään Maila ja Haminan Palloilijat aloittivat Ykköspesiksen finaalisarjan keskiviikkona Haminan Vallikentältä. Jännittävää finaalisarjaa odotelleet pesäpallon ystävät eivät joutuneet pettymään avauskoitoksessa. KaMa-fanien harmiksi ottelu kuitenkin kääntyi lopulta parin kulminaatiopisteen jälkeen runkosarjan voittaneelle HP:lle supervuoroparin jälkeen luvuin 2-1 (1-3, 7-3, 6-1).

KaMa otti ottelun hallinnan itselleen välittömästi avaussisävuorossa Joona Anttilan pedatessa itselleen ensin kolmostilanteen ja sen jälkeen iskiessä pallon väliin. Toisessa vuoroparissa KaMa pääsi myllyttämään palottomaan ajolähtöön, josta onnistui Sami Mikkolanaho tappikumurallaan. Isäntien avausjuoksun tasoittavalla iski puolestaan Juha Leskinen.

Vaikka haminalaiset veivät avausjakson kolmostilanteet 7-5, pysyi KaMa silti läpi jakson pelin päällä. Kolmannessa vuorossa KaMan vei 1-3 johtoon kumurallaan Juuso Vuorenmäki. Kaksi seuraavaa sisävuoroa olivat joukkueden jakson heikoimmat. HP yritti vielä kiriä neljännen tasoittavalla, mutta tulostaululle asti isännät eivät päässeet joutuen toteamaan KaMan paremmakseen.

Toisen jakson alkajaisiksi HP siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon Jere Heikkisen kotiutuksella. KaMan vastineesta tasoittavalla vastasi ykköspalkittu Sami Mikkolanaho, joka puhkaisi isäntien ulkokentän kahden juoksun arvoisesti kolmosrajaleikkurillaan. Jaksoon saatiin ratkaisun makua Haminan toisen aloittavalla, kun Ykköspesiksen lyöjäkuninkaan Joosua Rätön valtaisa pommi kolmoskulmaan tyhjäsi kentän ajolähdöstä.

KaMa ei saanut kotiutuspaikoista huolimatta vastausta tasoittavalla, ja kolmannessa vuorossa lukemia kaunisteli jo 6-2:een Juha Leskinen. Jakson loppu meni pelailuksi Haminan pyrkiessä torjumaan läpilyöntejä sekä tyytyessä tarvittaviin takapaloihin. Jakso kirjattiin lopulta Joona Anttilan ja Rätön kotiutusten jälkeen isännille 7-3, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan supervuorosta.

HP aloitti sisältä ja ulkovuoro eteni KaMan osalta mallikkaasti, kunnes harhaheitto kolmospesältä tyhjäsi koko kentän pallon mennessä tällöin Vallikentällä todella kauas. 3-0 tilanteessa supervuoro lässähti ja HP tehtaili vielä yhteensä kolme juoksua kahden kunnarin säestämänä. Tasoittavalla KaMan osalta lukemia kaunisteli Arttu Vilander, mutta 6-1 supervuorotappion jälkeen katseet käännettiin nopeasti jo perjantaiseen kotiotteluun.

Tappio tarkoitti sitä, että KaMalla on kuluvalla kaudella täysin varmasti vielä ainakin kaksi kotiottelua. Niistä ensimmäinen on luvassa perjantaina, kun KaMa mielii tasoittaa finaalisarjan kotiyleisönsä iloksi. Otteluun suositellaan hankkimaan liput ennakkoon Tiketistä lippujonojen välttämiseksi. Tervetuloa aloittelemaan Hörhiäiset Kankaanpää Areenalta ja kannustamaan KaMaa kohti Superpesistä!