Uutiset

KaMalle komea voitto Kannuksen Urasta – Varmistuuko paikka pudotuspeleissä?

Jännittävä Ykköspesis-kausi on kääntynyt loppusuoralle, kun runkosarjassa pelataan viimeistä viikkoa. Kankaanpään Maila matkasi keskiviikkona runkosarjan viimeiseen vierasotteluunsa Kannukseen. Kotiintuomisina oli täydet kolme pistettä hienon esityksen jälkeen lukemin 0-2 (1-2, 1-4). KaMa voi varmistaa paikkansa pudotuspeleissä jo ennen runkosarjan päätösottelua perjantaina Kankaanpää Areenalla Puijon Pesistä vastaan.

KaMa sai avausvuorossa kolmostilanteen, mutta suurin paine kuivahti takapaloihin. Kolmas palo syntyi kuitenkin ykköspesältä ennen etenijän ennättämistä kotipesään. Tasoittavalla Ura rakensi palottoman ajolähdön, mutta KaMan ulkopeli torjui lähentelyt varmasti. Toisen aloittavalla KaMa otti kuskin paikan, kun palottomassa ajolähdössä Arttu Vilanderin vapaa keskikumura tippui väliin. Johtoa lisäsi vielä Joona Anttila, jonka kakkoskumura tippui räpylän kautta kenttään.

Tämän jälkeen ottelu eteni KaMan hallinnassa, mutta useista ajolähdöistä ei lisäjuoksuja saatu enää aikaiseksi. Ura puolestaan tuli juoksun päähän kolmannessa vuorossa, kun Lasse Hannin lyönti poltteli ulkokentällä räpylässä. Viimeisen vuoroparin tasoittavalla Kannus sai ajolähdön kahdella palolla aikaiseksi, ja Antti Toivola tiputti tappikumuran viimeisellä lyönnillä väliin. Arttu Vilanderin tulinen polttoheitto kakkoselle takasi KaMalle kuitenkin arvokkaan 1-2 jaksovoiton.

Toisella jaksolla Kannus siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon, kun Antti Toivolan näppi puri heti avaussisävuorossa. Tasoittavalla KaMa yritti kotiutusta peräti viidesti, mutta isäntien johto piti. Toisen aloittavalla KaMa torjui Uran kotiutukset. Tasoittavalla KaMan sankariksi nousi Rasmus Paananen, joka kiskaisi kahden palon kakkostilanteessa pallon kakkosluukusta maisemiin kunnarin arvoisesti. KaMan johdon kahteen juoksuun kasvatti jälleen Anttila kakkoskumurallaan.

363049706 771976424933034 1778155726219760544 n

Rasmus Paananen alkaa lämmetä syksyn pelien kynnyksellä. Tänään 1+1 lyötyä, kaksi tuotua sekä kahdeksan kärkilyöntiä 100% tehoilla takasivat loistavan lukkaripelin lisäksi ansaitun ykköspalkinnon. Kuva: Juha Levonen

Shokkihoito lamaannutti Uran, joka ei sisävuorossaan nähnyt edes kakkospesää. KaMa taasen rakensi palottoman ajolähdön, mutta tilanne kuivahti koppiin. Kakkoskärjestä järjestyi uusi ajolähtö, josta Anttila kiskaisi pallon takaa keskeltä läpi. Mainokset ja tulostaulu pelastivat Uran kuitenkin yhtä juoksua pahemmalta. Viimeisessä sisävuorossa isännät järjestelivät palottoman ajolähdön. KaMa torjui yritykset kuitenkin varmasti ja varmisti kolme pistettä 1-4 jaksovoitolla.

Ottelun lopputulos varmisti sen, että Ura pysyy varmasti KaMan takana runkosarjassa. Samalla kierroksella Seinäjoen Maila-Jussit yllätti kotonaan Jyväskylän Lohen 2-0, mikä varmisti aluksi KaMan pudotuspelipaikan. Lohi on kuitenkin tehnyt protestin edustuskelvottomasta pelaajasta, ja tulos saattaa muuttua. Mikäli ottelu tuomitaan Lohelle 0-2, ratkeavat pudotuspelipaikat perjantain kierroksella. Muista otteluista riippumatta KaMalle riittää jatkopaikan varmistamiseksi yksi piste.

Mikäli kabinetti on Lohelle lähipäivinä suotuisa kutupaikka, tarvitsee KaMa siis perjantain kotiottelusta jaksovoiton pudotuspelipaikan varmistamiseksi. Tällöin ei myöskään tarvitse katsoa muiden otteluiden lopputuloksia. 2-0 voitolla sekä suotuisilla muilla tuloksilla KaMa voi nousta runkosarjassa vielä parhaimmillaan jopa kakkospaikalle. Nappaa siis lippusi Tiketistä ja tule kannustamaan KaMa pudotuspeleihin! Tervetuloa!