KaMa sarjakolmoseksi kauden neljännellä paikallisotteluvoitolla

Kankaanpään Maila ja Loimaan Palloilijat pelasivat back-to-back-paikallisotteluiden toisen osan torstaina sateisessa säässä Loimaalla. Kauden neljännellä paikallisvoitolla KaMa nousi sarjassa kolmanneksi. Tällä kertaa LP onnistui kuitenkin nipistämään pisteen, kun KaMa kirjattiin voittajaksi vasta supervuoroparin jälkeen 1-2 (1-3, 3-2, 1-2). Ykköspesiksen runkosarja huipentuu Sotkamon Itä-Länsi -viikonlopun jälkeen ensi viikolla.

Loimaa rakenteli avausjakson ainoat kolmostilanteensa avausvuorossa, ja kauden ensimmäistä otteluaan pelannut Iiro Hämäläinen vei isännät 1-0 johtoon tarkalla pystymailalla. Tuo johto kesti tovin, vaikka KaMa rakentsi kolmostilanteita liukuhihnalta. Lopulta Arttu Vilanderin keskikumura mursi padot 1-1:een. Jakson sankariksi nousi Eetu Heiniluoma, joka yllätti ja ylitti kahden palon ajolähdössä kolmoskopparin kahden juoksun arvoisesti.

Toinen jakso alkoi sateisessa säässä nihkeästi. KaMa otti hallinnan itselleen lopulta toisen aloittavalla, kun viimeisenä lyöjänä lyömään tullut Sami Mikkolanaho siirteli Teemu Utusen kakkospesältä kotipesän suojiin. Tasoittavalla LP rakenteli ottelun seuraavat kolmostilanteensa, mutta nämä KaMa torjui. Kolmannen aloittavalla Joona Anttila kasvatti johtoa 2-0:aan komealla kakkospuolen kumuralla.

Tasoittavalla Loimaa rikkoi toisen jakson kuparisensa, kun Nooa Hoikan kakkospuolen kumura ei aivan jäänyt ulkopelaajien räpylään. Viimeisessä vuoroparissa KaMan sisävuoro oli heikko. Loimaa sen sijaan rakensi palottoman ajolähdön, josta KaMa napsi nopeasti kaksi paloa. Tämän jälkeen Hoikka tasoitti kuitenkin jakson keskisauman puhkaisulla, ja lopulta Toni Pomellin kolmosluukkukääntö takasi isännille paikallisotteluiden avauspisteen.

350804592 777077244079284 3516864754081451599 n-2

Eetu Heiniluoma on esiintynyt viime kierroksilla vahvasti edukseen. Hienosta kaudesta palkintona hänellä odottelee poikien Itä-Länsi -ottelu Sotkamossa jo huomenna perjantaina. Kuva: Juha Levonen

Määrätietoinen KaMa otti supervuoroparissa johdon Joonas Peltomäen karattua kotiin Aapeli Suvisalmen näpin jälkeisellä harhaheitolla. Seuranneesta ajolähdöstä Mikkolanaho lisäsi johtoa tarkalla näpillä. Toisen yrityksen niukan palon jälkeen vuoro lopulta kuivahti. LP:n tasoittava toi kahden palon ajolähdön. Ex-KaMa Jouni Mäen lyönti poltteli räpylässä juoksun arvoisesti, mutta tilanteesta syntynyt takapalo takasi KaMalle supervuoron, ottelun ja pisteet luvuin 1-2.

Voitosta saaduilla pisteillä KaMa nousi nyt sarjataulukossa kolmanneksi yhden pisteen Oulun Lipon edelle. Lippo miehittää viimeistä pudotuspeleihin oikeuttavaa neljättä sijaa yhden pisteen puolestaan Jyväskylän Lohta edellä. Puijon Pesis nousi sarjan kärkeen tämän päiväisellä 2-0 voitolla Kannuksen Urasta. Yhden ottelun KaMaa, Lippoa ja Lohta vähemmän pelannut Ura on nyt kahden pisteen päässä Lohesta ja neljän pisteen päässä KaMasta.

Pesäpallomaailma rauhoittuu nyt Sotkamossa pelattavaan Itä-Länsi -viikonloppuun, jossa KaMasta nähdään Eetu Heiniluoma poikien ottelussa lännen joukkueessa. Ykköspesiksen runkosarja huipentuu ensi viikolla keskiviikon Kannuksessa pelattavaan huipputärkeään vieraspeliin sekä perjantain päätösotteluun Kankaanpää Areenalla Puijon Pesistä vastaan. Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa pudotuspeleihin!