Hamina katkaisi KaMan huiman putken

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-joukkue matkasi sunnuntaina etelän vieraskiertueen toiseen osaan sarjakärki Haminan Palloilijoiden vieraaksi. Aiemmin viikolla KaMalle Kankaanpäässä hävinnyt HP ei antanut tällä kertaa yllättää itseään, vaan piti pisteet kotonaan 2-0 (10-7, 1-0) voitolla katkaisten samalla KaMan kuuden ottelun voittoputken. KaMan pudotuspelijahti jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Loimaata vastaan.

Hamina tuli otteluun tylynä isäntänä rakenneltuaan heti palottoman ajolähdön, josta se siirtyi avaussisävuorossa 2-0 johtoon. Tasoittavalla KaMan he jättivät kolmostilanteitta ja löivät lisää löylyä toisessa sisävuorossaan. Läpilyönnit puhtailla iskuilla kakkosrajasta, takakentältä ja kolmosjatkeelta osoittivat HP:n sisäpeliarsenaalin vahvuuden, josta ei keskiviikkoisessa Kankaanpäässä pelatussa ottelussa ollut tietoakaan.

Toisen tasoittavalla KaMalle lohtua toi Arttu Vilander onnistuneella tappikumuralla kaventaen lukemat 7-1:een. Haminan hurjastelu kuitenkin jatkui kolmannessa vuorossa, kun Joosua Rättö puhkaisi KaMan takakentän 1+1 juoksun arvoisesti napaten tällä Ykköspesiksen lyöjätilaston kärkipaikan yksin itselleen Sami Mikkolanaholta. Kolmannen tasoittavalle edettiin lopulta tylyissä 10-1 numeroissa Kaapo Kalmarin kotiutettua vielä myöhemmin Rätön.

356637292 752983463498997 5200712133065846074 n

Kahden vuoden jatkosopimuksen KaMaan tehnyt Arttu Vilander oli kaakonkulman kiertueella mies paikallaan, ja nappasi KaMan ykköspalkinnot niin Kouvolasta kuin Haminastakin. Kuva: Juha Levonen

Suurin osa varmasti luuli, että avausjakso on taputeltu, mutta KaMan kirin käynnistikin Vilander puhkaisemalla isäntien kentän kakkosluukusta kunnarin ja kahden tavallisen arvoisesti. Joe Vartiamäki kotiutti Vilanderin ja Eetu Heiniluoman tuotua 10-6 kavennuksen harhaheitolla, löi HP paniikkinappulan pohjaan ja otti aikalisän. Rasmus Paananen iski vielä kakkosrajasta puolittaisen läpilyönnin, mutta tämän jälkeen avausjakso asettui lopulta 10-7 lukemiin.

Jos oli avausjakso sisäpelillistä ilotulitusta, niin toinen jakso oli täysin päinvastainen. Jakson ainoan juoksun löi ensimmäisen tasoittavalla Joosua Rättö komealla kakkosjatkekumuralla. KaMa vei jakson kolmostilanteet nimiinsä 4-5, mutta kotiuttaminen osoittautui kuitenkin jakson aikana haastavaksi, ja yrityksistä huolimatta HP vei jakson nimiinsä niukasti 1-0. Näin isännät nappasivat kaipaamansa revanssin KaMasta kolmen pisteen arvoisesti.

Ykköspesiksen huipputasainen runkosarja on huipentumassa! Sijoilla 3-6 joukkueet ovat vain pisteen sisällä toisistaan. Neljä parasta etenee ylempiin pudotuspeleihin, joten loppukaudella jaossa on kultaakin kalliimpia pisteitä. KaMan kausi jatkuu back-to-back -otteluilla paikallisvastus Loimaan Palloilijoita vastaan. Nappaa lippusi Tiketistä ja saavu keskiviikkona kannustamaan KaMa tärkeään voittoon! Tervetuloa!