Kohonenkaan ei pysäytä KaMaa – voittoputki venyi kuuteen otteluun

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu etelän vieraskiertueella, jonka ensimmäinen vastustaja oli Kouvolan Pallonlyöjien Ykköspesis-joukkue. Ottelussa debyyttinsä KPL-paidassa teki pelikentille palannut pesislegenda Toni Kohonen. Itse Kohosestakaan ei kuitenkaan ollut apuja isännille KaMan jyrätessä voittoon luvuin 2-0 (6-2, 2-1). KaMan kausi jatkuu jo heti huomenna Haminan Palloilijoiden vieraana.

KaMa otti kuskin paikan heti itselleen, kun avaussisävuoron yhden palon ajolähdöstä onnistuivat Sami Mikkolanaho tappikumuralla ja Joona Anttila keskisaumaan sijoitetulla kumuralla. KPL kavensi tasoittavalla Jani Hoteilan näppikotiutuksella, mutta KaMa löi toisessa vuorossa lisää kaasua, kun Anttilan kumura putosi kakkoskopparin eteen sekä Santeri Heinimäki saatteli Joe Vartiamäen kakkoselta kotiin viimeisenä lyöjänä näppivaihdolla ja keskikumurakotiutuksella.

Kouvolalaiset tasoittivat tasoittavalla 4-2:een Toni Tossavaisen komealla kolmosjatkekumuralla. KaMa ei antanut tämän kuitenkaan häiritä ja johtoa lisäsi kolmannessa vuorossa Arttu Vilander, kun onnistuneen vaihdon jälkeen kaunis keskikumura tippui väliin. Viimeisissä ulkovuoroissa KaMa torjui KPL:n pyristelyt, ja jakson loppuluvut 6-2:een iski avausjakson sankari Joona Anttila, joka pisti viimeisellä lyönnillään pallon kylmästi kakkoskopparin eteen ajolähdössä.

Toisen jakson alku oli KaMalle haastava. KPL rakenteli sisävuoroillaan palottomia ajolähtöjä, jotka KaMa kuitenkin torjui. Sisällä oli silti vaikeaa, josta kertoo esimerkiksi toisen lopettava sisävuoro, joka oli vain kolmen lyöjän mittainen. KPL siirtyi johtoon toisen aloittavalla, kun jälleen yhden Toni Kohosen paloon päättyneen kotiutuksen jälkeen polttoheittoa kolmoselle ei saatu kiinni, etenijä livisti kotiin eikä polttoheittokaan jäänyt kotipesässä räpylään.

KaMa tuli tasoihin kolmannen tasoittavalla, kun jokerit Anttila ja Mikkolanaho saattelivat Joe Vartiamäen ykköseltä kolmoselle ja "Mikkiksen" keskisauman puhkaisulla kotiin. Viimeisessä vuoroparissa ulkopeli oli rautaa eivätkä kouvolalaiset nähneet edes kakkospesää. Tasoittavalla kesken toisen palon jälkilöylyjen jakson sankari Vilander kiskaisi pallon läpi kolmosjatkeelta, ja Aapeli Suvisalmi kiisi kakkoselta kotiin taaten KaMalle 2-1 jaksovoiton ja kolme pistettä.

Jahti jatkuu! KaMa on vain pisteen päässä neljän joukosta ja ylemmistä pudotuspeleistä. Ensimmäinen sauma sinne nousuun on huomenna Haminassa, kun KaMa kohtaa toisen kerran tällä viikolla sarjaa johtavan Haminan Palloilijat. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi keskiviikkona, kun Kankaanpää Areenalle saapuu paikallisvastus Loimaan Palloilijat. Nappaa lippusi Tiketistä ja tule kannustamaan KaMa voittoon! Tervetuloa!