Uutiset

KaMalle kolmas voitto putkeen

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkui perjantai-iltana Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan Kankaanpää Areenalla. Kannattajien kahden viikon kotiotteluodotus palkittiin, sillä KaMa tarjosi yleisölle viihdettä koko rahan edestä. Murskaavan avausjakson jälkeen peli tasoittui, mutta lopulta moninaisten vaiheiden jälkeen KaMa jatkoi voittoputkeaan kaatamalla KPL:n supervuoroparin jälkeen 2-1 (11-2, 1-3, 1-0).

Ottelun alussa molempien joukkueiden sisäpeli oli varovaista, ja avausjuoksua saatiin odotella aina KaMan kolmannen aloittavalle sisävuorolle. Kuparisen rikkoi Juuso Vuorenmäki, joka saatteli kotidebyyttiä pelanneen Onni Kasken ykköseltä kotiin vaihdon jälkeisellä läpilyönnillään. Arttu Vilander lisäsi isäntien johtoa vapaalla tappikumuralla, ja 3-0:aan lukemat muutti Eetu Heiniluoma yllättävällä kotiutusnäpillä.

– Heikko peli meiltä kokonaisuutena, ja erityisesti ensimmäinen jakso meni meiltä täysin ohi. Se oli kyllä hävettävä esitys, kun yleisöäkin oli hyvin, ja me saavumme otteluun tällä tavalla. Kaveri kyllä löi sitten palloa hienosti, kun saivat pelinsä auki emmekä me päässeet missään vaiheessa peliin kiinni, päivitteli vieraiden pelinjohtaja Juuso Ilander joukkueensa heikkoa alkua.

Tämän jälkeen se oli menoa. Joe Vartiamäen kolmospuolen kumura tuotti kunnarin ja kaksi tavallista sekä Sami Mikkolanaho iski samasta kolosta kolme tavallista. Välissä kotiutuksessa onnistui myös Rasmus Paananen, joten vuoron jälkeen lukemat olivat tylyt 10-0. Viimeisessä vuoroparissa KaMalta onnistui vielä Mikkolanaho. Tasoittavalla KPL sai kaksi lohdutusjuoksua ja jakso merkattiin isännille murskaluvuin 11-2.

– Meillä oli teemana saada tänään voitto suoraan tai sitten pidemmän kaavan kautta, ja siinä onnistuttiin. Ulkopeli oli tänään kokonaisvaltaista ja hyvää, kun kaverikin jäi alle kymmeneen kolmostilanteeseen. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin, mihin pystymme parhaimmillamme. Kun saamme muutaman avaavan juoksun, niin kaikilla alkaa kyllä osumaan keppiin. Mutta tärkeintä oli voitto tänään, kommentoi KaMan ykköspalkinnon napannut Vartiamäki ottelua.

350490390 211437538379109 1844704989042679358 n-2

Joe Vartiamäki oli liekeissä Koplaa vastaan. Hurjan kopparin yli pompanneen kumuran myötä päivän saldo oli 1+2 lyötyä, 2 tuotua sekä 8 kärkilyöntiä, mikä oikeutti ykköspyttyyn. Kuva: Juha Levonen

Kopla sai koottua rivinsä jaksotauolla ja toinen jakso alkoikin paljon tasaisimmissa merkeissä. Siitä huolimatta juoksujen teon aloitti KaMa, kun avausvuoron tasoittavalla Joona Anttila siirteli itselleen kolmostilanteen ja pisti viimeisellään pallon vastustamattomasti kolmoskopparin eteen. KPL tuli tasoihin heti seuraavassa sisävuorossa, kun Akseli Pitkänen puhkoi kakkostilanteessa kenttää komealla kolmosjatkesiivullaan.

– Kouvola sai vain seitsemän kolmostilannetta, mikä on varmasti vähiten heille koko kaudella, ja oli meiltä kova onnistuminen. Mutta kun kaveri kotiuttaa viisi kertaa kuudesta, niin kyllähän tästä vähän karvas maku jää. On tämä pesäpallo kyllä hauska peli, kun periaatteessa täydellinen onnistuminenkin voi harmittaa. Ei vain oltu riittävän hyviä ja saatu tarpeeksi juoksuja toisella jaksolla, harmitteli KaMan pelinjohtaja Atte Hakala toista jaksoa ja menetettyä pistettä.

Tasoittavalla KaMa rakensi palottoman ajolähdön, mutta juoksut jäivät odottelemaan. KaMan paine jatkui myös kolmannessa vuorossa, mutta silti seuraavaksi juoksuja teki KPL. Neljännen aloittavalla vieraiden ajolähdöstä onnistui lopulta Jani Hoteila kakkospussarillaan. 3-1:een lukemat muutti Toni Tossavainen läpilyönnillään, kun pallo hukkui KaMan ulkokentältä. KaMan kiri tasoittavalla jäi piippuun, ja ratkaisua haettiin jatkopalloilta.

– Toisella jaksolla saimme muutaman kovan ulkopelisuorituksen KaMan hyviin kotiutuslyönteihin, mikä sitten ehkä käänsi toista jaksoa meille. Mutta kyllähän tämä kieltämättä tuntuu aika käsittämättömältä pisteeltä tällä hetkellä, hämmästeli KPL:n Ilander voitettua jaksoa avausjakson linkouksen jälkeen.

Supervuoron sisältä aloitti KPL, joka sai nopeasti etutilanteen päälle. Tämän jälkeen rakentelu kuitenkin pysähtyi ja paloja alkoi ilmestymään taululle. Vuoro päättyi kotiyleisön huutomyrskyyn, jonka myötä Miika Timosen koppilyönti jäi kotipesään. Tasoittavalla KaMan sankariksi nousi Sami Mikkolanaho, joka asteli kakkoskärjen rakentamaan ajolähtöön ja puhkaisi viimeisellä lyönnillään keskisauman taaten KaMalle kaksi pistettä.

– Supervuoropari oli meiltä nyt sitten jo kolmas hyvä putkeen, mikä on hieno juttu. Voitosta tässä kuitenkin pelataan, ja kaksi pistettä on kyllä todella hyvä ja tärkeä juttu tässä vaiheessa kautta, ja siihen täytyy olla todella tyytyväinen. Pienillä tarkennuksilla, vähän huolellisuutta ja päättäväisyyttä tekemiseen, niin olemme kyllä huomennakin aika kova pala purtavaksi Koskenharjulla, käänsi Atte katseet jo seuraavaan nopeasti tulevaan otteluun.

Tätä voittoa ei voi jäädä pitkäksi aikaa juhlimaan, sillä KaMan kausi jatkuu jo huomenna Jyväskylässä. Koskenharjun aina aurinkoisella odottelee jo kello 14 alkavassa ottelussa juuri KaMan edellä sarjataulukossa uiskenteleva Lohi. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi viikon keskiviikkona, kun vastaan asettuu Ykköspesiksen kärkijoukkue Haminan Palloilijat. Nappaa lippusi Tiketistä ja tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!