KaMa palasi voittojen tielle Simossa

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-miehistö lähti tiistaina pohjoisen vieraskiertueelle, jolla ensimmäinen pysäkki oli Simon Kirin vieraana. Visiitti katkaisi KaMan kolmen ottelun tappioputken ja tarjoili myös kauden ensimmäisen supervuoroparin. Uudella pelurilla vahvistunut KaMa matkaa huomiseksi Ouluun Lipon vieraaksi taskussaan kaksi pistettä 1-2 (2-5, 12-3, 0-1) voiton myötä.

Ottelu avattiin tasatahtiin, kun ensimmäisen aloittavalla KaMan Rasmus Paananen ja SiKin tasoittavalla Julius Veittikoski kotiuttivat yksinäiset etenijät kolmoselta komeilla välilyönneillä. Toisessa vuoroparissa KaMa otti hallintaa itselleen, kun Juuso Vuorenmäen upea keskikumura vei KaMan johtoon, ja tasoittavalla SiKi jätettiin kolmostilanteitta. Kolmas vuoro soi molemmille joukkueille palottoman ajolähdön, mutta 1-2 tilanteesta jatkettiin viimeiseen vuoropariin.

Vuorenmäki rakensi kauniilla kakkosjatkeiskulla itselleen takatilanteen, jonka jälkeen viimeisen lyönnin pussari yllätti Simon ulkokentän housut kintuissa. Kolmas juoksu piristi KaMaa, ja perään syntyneestä ajolähdöstä Sami Mikkolanahon keskipommi lisäsi johtoa. Uudella kierroksella Joe Vartiamäen merkattu välilyönti kasvatti johdon neljään juoksuun. SiKin kiri jäi yhteen Jonne Luhtavaaran tappikumurakotiutukseen, joten KaMa vei avausjakson 2-5.

355331937 747558740708136 2371491591736661735 n

KaMan parhaana palkittiin kaikki juoksut toisella jaksolla lyönyt, yhteensä neljä lyötyä sekä kuusi kärkilyöntiä kerännyt, Sami Mikkolanaho, joka nousi jakamaan Ykköspesiksen lyöjätilaston kolmatta sijaa tehoilla 1+30. Kuva: Juha Levonen

KaMalla paras vire jäi tauolla koppiin ja pienien räpylävirheiden sekä Tapio Salon kakkospuolen pommin myötä tilanne oli nopeasti 5-0. Kovan hengen päälle saanut SiKi teki vielä kolme lisää. KaMa hiipi lähemmäs Sami Mikkolanahon onnistuneiden kotiutusten myötä, mutta lopullinen niitti jaksolle saatiin kolmannen aloittavalla Jonne Luhtavaaran tyylikkäällä kolmosjatkepuhkaisulla. Tämän jälkeen jakso pelailtiin loppuun ja merkattiin isännille tylyin 12-3 lukemin.

SiKi aloitti supervuoroparin sisältä, ja rakenteli kärjestään ajolähdön yhdellä palolla. Tällä kertaa ottelussa yhteensä kuusi juoksua lyöneiden Tapio Salon ja Pekka Hepokankaan ruuti oli märkää eikä KaMan ulkokenttä joutunut todelliseen testiin. Tasoittavalla KaMan kärki rakenteli tilannetta kauniilla lyönneillä, kunnes lukkari Juuso Nousiainen kiskaisi pallon kakkospesältä maisemiin. Kakkospalkittu Joonas Peltomäki toi harhaheitolla kaksi pistettä taanneen voittojuoksun.

KaMan kausi jatkuu jo huomenna, kun joukkue matkaa Raksilaan Oulun Lipon vieraaksi. Tämän jälkeen vuorossa on Kankaanpäässä lauantaina järjestettävä Ykköspesiksen Itä-Länsi -tapahtuma. Osa lipputyypeistä on jo loppuunmyyty, joten ellet ole vielä omaa lippuasi hankkinut, niin sellainen kannattaa käydä Tiketistä nappaamassa! Tervetuloa kannustamaan useampia kankaanpääläisedustajia upeisiin suorituksiin!