Huipputehokas Lippo kaatoi KaMan kauden ennätysyleisön edessä

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkui torstaina Tenavaleirin leiriottelulla. Parisen tuhatta leiriläistä sekä yhteensä 2619 katsojaa pääsivät näkemään KaMan ja Oulun Lipon tiukkaa vääntöä tärkeistä pisteistä. Melkoinen näytös Kankaanpää Areenalla nähtiinkin, mutta kotiyleisön harmiksi voittajaksi merkattiin vierailija Lippo luvuin 0-2 (1-3, 6-8).

KaMa siirtyi ottelun avausvuoroparissa johtoon, kun Sami Mikkolanahon vapaa keskikumura putosi räpylän kautta kenttään. Ottelu eteni KaMan hallinnassa toisen tasoittavalle, jossa Lippo sai kuparisen rikki Sami-Jukka Korvolan rajaleikkurin kimmottua kakkostilanteessa katsomon alle. Jussi Partanen vei vieraat johtoon viimeisenä lyöjänä upealla kolmosjatkekumuralla.

– Sillä sai ladattua itsensä peliin, kun oli tiedossa, että leiripeli ja hieno pesäpallo-ottelu luvassa. Väkeä oli hienosti ja molemminpuolin tuli kannustusta. Oli kyllä mahtava pesäpallo-ottelu. Ennen peliä käytiin läpi eilistä Loimaan peliä, josta jäi kyllä näyttämisen halu, ettemme me näin huonoja ole, vaan pystymme kairaamaan pisteitä kyllä kaikilta vastustajilta, jakoi vieraiden ykköspalkittu, viime kaudella KaMaa edustanut, Korvola tunnelmiaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Lippo rakenteli vielä peräpäästä takatilanteen kolmosjatkeläpilyönnillä, ja Oskari Salmela muutti tilanteen 1-3:een tarkalla pystymailalla väliin ennen teknistä paloa. KaMa rakenteli kolmannessa vuorossa palottoman ajolähdön, mutta jäi juoksuitta. Lopuissa vuoroissa ei enää kolmostilanteita nähty, joten avausjakso merkattiin Lipolle 1-3, vaikka KaMa vei kolmostilanteet 8-3.

– Kaikki varmasti näkivät varsinkin ensimmäisellä jaksolla, että kumpi sitä hallitsi. Ulkopeliin mahtui pieniä räpylävirheitä, mutta emme antaneet niiden lamaannuttaa. Vaikka tuo ei kauhean tyylikästä tänään ollut, niin meillä oli todella mukavaa koko ajan kentällä sekä älyttömän hyvä asenne peliä kohtaan. Luulen, että se oli avain siihen, että peli meille lopulta kääntyi, arveli Lipon pelinjohtaja Riku Tolonen ottelun jälkeen.

358140072 758854659578544 2132374945806841290 n

Kankaanpää Areenan katsomot pullistelivat yleisöstä jo ennen ottelun alkua. Kuluvan kauden yleisöennätys kirjataankin tämän päivän jälkeen lukuun 2619. Kuva: Juha Levonen

Lipon kova kotiutusvire jatkui toisella jaksolla, kun avaussisävuorossa Korvolan tappikumura ja Veeti Venäläisen räpylöistä kimpoillut saumaisku veivät vieraat 0-2 johtoon. KaMa kavensi heti tasoittavalla, kun Mikkolanahon merkattu tappikumura ui väliin, mutta Lipon johto kasvoi jälleen kahteen juoksuun toisessa vuoroparissa harhaheiton myötä.

– Kyllä me veimme peliä tänään. Ensimmäinen jakso oli täysin hanskassa, mutta vähän huonolla tuurillakin pyörähti vastustajalle. Toinen jakso oli hyvin samankaltainen. Hallitsimme neljänteen vuoropariin asti, ja sitten ei peli enää kestänytkään. Toki siinä oli vastustajalta komeita vetojakin sellaisiin paikkoihin, joissa olisi voinut käydä huonostikin heidän kannaltaan. Se on pelimiesten merkki, että noissa tilanteissa onnistuu, antoi puolestaan KaMan pelinjohtaja Atte Hakala tunnustusta vastustajan koville suorituksille.

Tasoittavalla KaMa nousi peliin Joona Anttilan puhkaistua kakkosluukun etutilanteessa kahden juoksun arvoisesti. Myöhemmin ajolähdöstä Arttu Vilanderin huippukierteinen näppi vei isännät 4-3 johtoon. Kolmas vuoropari eteni KaMan hallinnassa. Ainoa juoksu syntyi Vilanderin mailasta, kun kakkosraja puhkesi ja kakkospalkittu Eeli Uusitalo kiisi kakkospesältä kotiin.

– Harmittaa. Ensimmäisen jakson tilastoihin ei ole mitään lisättävää, ja toisella jaksolla kaikki näkivät, mitä siinä tapahtui. Me hallitsimme, mutta kaveri tuli mukana, kunnes heillä alkoi lyönti käymään ja viisi juoksua loppuun oli liikaa meille. Paikalla oli paljon junnuja sekä hieno tunnelma pelata, ja olisi ollut hieno voittaa tuollaisen yleisön edessä. Kiteytettynä voitto kyllä vietiin tänään meiltä, ja päällimmäiseksi fiilikseksi jäi harmitus, totesi ykköspalkittu Vilander.

Viimeisessä vuorossa Veeti Venäläisen vapaa kolmosjatkekumura kavensi tilanteen 5-4:ään ja sytytti Lipon hurmokseen. Jatkuvasta palottomasta ajolähdöstä onnistuivat Jussi Partanen, Santtu Savusalo, Oskari Salmela sekä Ari Lankinen hyvillä lyönneillä. Viisi syntynyttä juoksua oli KaMalle liikaa, kun ainoaksi onnistujaksi jäi Juuso Vuorenmäki kolmossaumaiskullaan. Näin Lippo vei kaikki pisteet mukanaan tehokkaan kotiutustyöskentelyn ja 6-8 jaksovoiton myötä.

– Tämä oli meiltä nyt toinen peli putkeen, jossa meidän omat pesiskoulutason virheet vievät meiltä, jos eivät voittoa, niin ainakin pisteitä. En tiedä, mistä se sitten johtuu, että meille tulee tuollaisia helppoja ja hölmöjä huolimattomuusvirheitä. Vaikeampi vaihe meillä nyt menossa, mutta ei auta. Eteenpäin on mentävä ja ensi viikolla lähdetään pohjoiseen, käänsi Atte jo katseet ensi viikon tuplavierasotteluihin.

Harmittava tappio huipputunnelmaisesta ottelusta. KaMan kausi jatkuu ensi viikon keskiviikkona ja torstaina pohjoisen vieraskiertueella, kun joukkue kohtaa Simon Kirin sekä jälleen Oulun Lipon. Viikonloppuna Kankaanpäässä puolestaan luvassa on historiallinen Itä-Länsi -ottelu. Seuraava kotiottelu on luvassa vasta kahden viikon päästä perjantaina 21.7., kun Kankaanpää Areenalle saapuu Kouvolan Pallonlyöjät.