KaMalle niukkaakin niukempi tappio Puijolta

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-miehistö matkasi sunnuntaina tuplavieraspelireissun toiseen osaan Kuopioon Puijon Pesiksen vieraaksi. Edeltävänä päivänä niukan 1-0 tappion Jyväskylässä kokenut KaMa-miehistö jäi vieraskiertueelta pisteittä, sillä myös Kuopiosta oli tuloksena tappio niukimmalla mahdollisella erolla luvuin 1-0 (4-3, 3-3).

Koko ottelu oli tiukkaa vääntöä, jossa PuPe onnistui luomaan tilanteita KaMaa tehokkaammin KaMan ollessa hieman tylympi kotiutusten kanssa niin sisällä kuin ulkonakin. Alkuun joukkueet iskivät juoksuja vuorotellen. Joona Anttila vei KaMan johtoon merkatulla tappikumuralla PuPen tasoittaessa Waltteri Hämäläisen kakkosjatkekumuralla. Toisessa vuorossa KaMa meni johtoon harhaheiton turvin, mutta Kimmo Lukkari tasoitti ottelun kakkossauman puhkaisullaan.

Kolmannessa vuorossa KaMan vei johtoon ykköspalkittu Arttu Vilanderin vapaa tappikumura. Tämä johto piti, ja KaMa lähti viimeiseen vuoroon hakemaan lisäjuoksuja. Sami Mikkolanahon vapaa keskikumura tippuikin väliin, mutta etenijä empi liikaa ja KaMa jäi juoksuitta. Tasoittavalla PuPen etenijät osoittivat nopeuttaan, kun kaksi tiukkaa kotipesäkilpaa Lukkarin kakkospussarin ja Toni Toivasen tappikumuran myötä takasivat Puijolle 4-3 jaksovoiton.

Toisella jaksolla edettiin juoksuitta PuPen toisen aloittavalle. Hämäläisen kolmosrajaleikkuri oli heikohko, mutta polttoheitto karkasi rajusti kotipesästä yli vieden isännät johtoon. 2-0 juoksu tuli Valtteri Pirisen mailasta, kun viimeisen lyönnin tarkka keskilaaka tippui väliin PuPen turvatessa juoksua. Tasoittavalla Aapeli Suvisalmi rakensi ensin takatilanteen tarkalla sijoituksella kolmosjatkeelle ja rikkoi KaMan kuparisen toisen lyönnin upealla kakkosjatkekumuralla.

Kolmas vuoro muutti PuPen johdon 3-1:een, kun etenijä voitti jälleen tiukan kotipesäkilvan viimeisen lyöjän, Kimmo Lukkarin, viimeisen lyönnin keskisaumaiskulla. KaMa lähti lopulta neljännen tasoittavalle toistamaan PuPen temppua avausjaksolta, mutta ohi asti ei kiri riittänyt. Tasoihin KaMa tuli Mikkolanahon kahdella onnistuneella kotiutuksella, ja KaMa pääsi lisälyöntikierrokselle palottomana, mutta kova kiri kuivahti lopulta omiin virheisiin. Näin jakso tasattiin 3-3 ja PuPe kirjattiin niukasti voittajaksi.

Ottelut jatkuvat jälleen torstaina, kun Kankaanpää Areenalla vastaan asettuu Oulun Lippo. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 17, sillä se on myös Kankaanpäässä järjestettävän Tenavaleirin leiriottelu. Otteluun odotetaan useampaa tuhatta katsojaa, joten jonojen välttämiseksi kannattaa lippu hankkia jo ennakkoon Tiketistä. Tervetuloa kannustamaan KaMa takaisin voittojen tielle!