Uutiset

KaMan voittoputki katkesi Jyväskylässä

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-miehistö lähti viikonlopun vierasreissulle. Ensimmäinen pysäkki oli Jyväskylässä uuden Hippoksen pesäpallostadionin avausottelussa. Jukka Karttusen pelinjohtama Jyväskylän Kiri 2020 otti revanssin edellisestä kohtaamisesta, joka käynnisti KaMan neljän ottelun voittoputken. Isäntäjoukkue voitti lopulta lukemin 1-0 (4-4, 4-0). KaMan kausi jatkuu jo huomenna Kuopiossa Puijon Pesistä vastaan.

Viileähkössä ja kosteahkossa kelissä pelatussa ottelussa olosuhteet pitivät sisäpelin hienoudet asioissa. Ottelun avausjuoksua saatiin odotella Kirin toisen tasoittavalle sisävuorolle, kunnes alkoi rytisemään. KaMa-kasvatti Luukas Poutasen vapaa kotiutuskumura aloitti iloittelun, jota Aleksi Karttusen komea kakkosjatkekumura jatkoi. Seuraavalla lyöntikierroksella Poutanen onnistui palottomasta ajolähdöstä uudelleen. 4-0 murskajaiset viimeisteli Kimmo Carlson.

KaMan sisäpeli ei pyörinyt toivotulla tavalla, vaikka yksittäisiä kotiutuspaikkoja tulikin. Kuparinen rikkoutui lopulta neljännen aloittavalla harhaheiton turvin. Perään rakentui paloton ajolähtö, josta Sami Mikkolanaho puhkaisi kolmosluukun kahden juoksun arvoisesti. Ottelun tasoitti yllättävällä näppikotiutuksella Joe Vartiamäki. KaMa sai lähteä kärjestä uudelle kierrokselle palottomasti, mutta lisäjuoksuja ei nähty. Vahvan tasoittavan ulkovuoron myötä jakso tasattiin 4-4.

Toinen jakso alkoi samaan malliin kuin ensimmäinenkin, ja jakson alku oli sisäpelissä melko tunnustelevaa. Tälläkin kertaa juoksujen teon aloitti Kiri, kun kahden juoksun ajolähtöön astellut Kankaanpään Itä-Länteenkin valittu Kimmo Carlson laittoi viimeisellään pallon merkistä väliin. KaMa sai tasoittavallaan jo ajolähdön aikaiseksi, mutta juoksuhanojen aukeaminen odotutti itseään.

Kolmannen aloittavalla Kiri rakenteli palottoman ajolähdön, josta Niklas Moilanen onnistui kakkospuolen pussarillaan pallon poltellessa linjasssa. Tilannetta jatkoi Ville Vierimaa, joka laittoi toisella yrityksellään pystymailan tarkasti väliin. KaMa rakenteli tasoittavillaan ajolähtöjä, mutta kotiutuslyönnit jättivät petrattavaa. Jakson loppuluvut 4-0:aan iski neljännen aloittavalla tappikumuralla Aleksi Karttunen varmistaen Kirille kaksi pistettä.

Komea voittoputki katkesi, mutta tätä ei parane jäädä märehtimään, sillä kausi jatkuu jo huomenna Kuopiossa Puijon Pesistä vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi torstaina, kun Tenavaleirin leiriottelussa vastaan asettuu Oulun Lippo. Otteluun odotetaan paria tuhatta leiriläistä, joten liput kannattaa hankkia ennakkoon Tiketistä. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!