KaMa jatkoi voittokulkuaan uskomattomien vaiheiden jälkeen

Kankaanpään Maila kohtasi helteisessä perjantai-illassa Jukka Karttusen ja Luukas Poutasen edustaman Jyväskylän Kirin. Kuuma sää enteili myös kuumaa ottelua, ja sellainen toden totta saatiin. Vaiherikkaan, monivivahteisen ja uskomattomankin jännitysnäytelmän jälkeen loppulukemat kirjattiin KaMalle 2-0 (5-3, 5-4), joka otti toisen täyden pistepotin putkeen.

– Voitto keinolla millä hyvänsä oli slogan tähän otteluun, ja oli kyllä erikoiset keinot tänään. Oli kyllä mielenkiintoisia tapahtumia, ja voi olla, että täytyy vielä puhelimeen vastailla näiden tapahtumien johdosta jossain kohtaa, mutta se on sitten sen ajan murhe, totesi KaMan pelinjohtaja Atte Hakala melkoisen draaman kaaren sisältäneen ottelun jälkeen.

Upealla ilmeellä otteluun tullut KaMa rakensi nopeasti ajolähdön, josta Arttu Vilander onnistui kahdesti vapaalla tappikumuralla sekä merkatulla kakkosrajanäpyllä. Juuso Vuorenmäen lyöntivuorolla puolestaan Kirin lukkari Kasperi Vehkaojalta lipsahti kaksi lautasväärää, mikä siirsi KaMan jo 3-0 johtoon. Myös ulkovuoro sujui vahvasti, ja taululla oli nopeasti kaksi paloa. Tämän jälkeen aidan ali livahtanut harhaheitto kakkospesältä päästi kuitenkin Kirin mukaan peliin, kun ykköstilanteesta lyöjäkin pääsi etenemään kotipesästä kotipesään kaventaen 3-2:een.

Oli yksi erikoisimmista otteluista, joissa olen ikinä ollut. Aika paljon joutui tekemään hommia, että pystyi pelifiiliksen säilyttämään. Hyvä että peli kulki ja voitettiin. Meillä on kotikentällä kyllä aina fiilis, että tämä on meidän areena ja täältä on vaikea varmasti tulla pisteitä hakemaan, totesi KaMan ykköspalkinnon napannut Vilander vaiherikkaasta ottelusta lehdistötilaisuudessa.

Ottelu leimahti todenteolla liekkeihin KaMan toisella sisävuorolla, kun Sami Mikkolanaho asteli viimeisenä lyöjänä kolmostilanteeseen. Toisella mailasta lähti täydellinen kakkospuolen kumura, jolla Joonas Peltomäki toi luvut 4-2:een. Tämän jälkeen KaMa huusi väärää, joka tuomittiin vaillinnaisesta syöttöliikkeestä. Tämä tapahtui myös kolmella seuraavallakin huudolla, ja lukemat olivat äkkiä 5-2 hämmentävän tapahtumaketjun jälkeen. Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen otti tilanteessa lämpöä keltaisen kortin arvoisesti.

– Monivaiheinen ottelu. Pystyimme hyvin kyllä nollaamaan kaikki mielenkiintoiset tapahtumat, ja pääsimme ihan hyvin peliin mukaan ja haastamaan vastustajaa. Vähän siitä jäi kuitenkin puuttumaan, kun kaveri pääsi heti molempien jaksojen alkuun hyvään johtoon ja sai peliä auki. Siihen ei pystytty vastaamaan, ja jos siinä olisimme olleet vähän parempia, niin olisi meillekin voinut kääntyä jakso tai koko ottelu, otti puolestaan ulosajon myötä Karttuselta viuhkan saanut Ville Vierimaa kantaa ottelun kulkuun varsin diplomaattisella tavalla.

– En kommentoi, kuului puolestaan vastaus kysymykseen Kirin mahdollisista jatkotoimenpiteistä ottelun suhteen.

Tilanteen jälkeen Eetu Heiniluoma eteni syöttöliikkeestä tuomituilla vapaataipaleilla kotipesästä aina kolmospesälle saakka. Karttunen suutahti tilanteesta toisen keltaisen kortin arvoisesti, ja lensi jääkiekkotermein suihkun puolelle. Kiri vaihtoi tässä vaiheessa lukkariksi Taneli Lassilan, ja ottelu seesteytyi loppujakson ajaksi. Loppujen sisävuorojen ainoa onnistuja oli kolmannen tasoittavalla Kirin Aleksi Karttunen komealla keskikumuralla, jonka myötä hämmentävä ja tapahtumarikas jakso merkattiin KaMalle luvuin 5-3.

– Sen verran haluan nyt puolustaa kaveria, kun taisto on tauonnut ja huudot on huudettu, että en pysty kyllä sulattamaan kaikkia tuomioita. Nyt kun on viime vuosina nähty monenmoisia lautaskammohommia, niin tällaisilla tuomioilla voidaan kyllä pahimmassa tapauksessa pilata yhden lukkarin ura. En nyt halua maalailla piruja seinille, mutten pysty olemaan tuota sanomattakaan. Ehkä tuomarit tietävät sitten paremmin kuin itse, kommentoi Vilander ottelun kohahduttavinta tilannetta.

IMG 9198

Tunnetta ja latausta Kankaanpää Areenan perjantai-illassa riitti, ja se välittyi varmasti katsomoon asti. Tätä herkkua on luvassa lisää tiistaina, kun vieraaksi saapuu APV. Kuva: Juha Levonen

Myös toisella jaksolla KaMa otti hallinnan nopeasti itselleen, kun Kiri nollattiin ja tasoittavalla rakentui jälleen paloton ajolähtö, josta onnistuivat taidokkaila lyhyillä lyönneillä Vuorenmäki sekä Mikkolanaho. Kiri tuli peliin mukaan toisen aloittavalla, kun se rakenteli ottelun ensimmäisen palottoman ajolähtönsä. KaMa puolusti takatilannetta hyvin, ja ainoa takaisku tuli oman koiran puremasta, kun Luukas Poutanen löi kauniin tappikumuran väliin kaventaen jakson 2-1:een.

– Molempien jaksojen alut olimme kyllä hyviä, mutta johtuiko sitten helteestä, noista härdelleistä vai mistä, mutta meillä jaksojen edetessä peli heikkeni niin sisällä kuin ulkona. Molemmilla jaksoilla viimeisissä ulkovuoroissa mietitytti, että kuinkahan tässä mahtaa käydä. Emme oikein olleet terävälllä jalalla eikä pallo liikkunut mieheltä miehelle, ja oli muutenkin löysän näköistä. Siihen en voi olla tyytyväinen, että molemmat jaksot meinasivat siinä lipsahtaa, harmitteli KaMan pelipäällikkö Hakala molempien jaksojen vahvojen alkujen hukkaamista.

Ratkaisun makua alkoi olla ilmassa kolmannen tasoittavalla, kun Arttu Vilander ja Juuso Vuorenmäki puhkaisivat kentän peräkkäisten vuorojen identtisillä kolmosluukkulyönneillä, joista syntyi yhteensä kolme juoksua. Ottelussa alkoi olla jo ratkaisun makua, kun viimeiseen vuoropariin edettiin KaMan 5-1 johdossa. Tarina ei kuitenkaan päättynyt vielä siihen, kuten tämän tapahtumarikkaan ottelun kuvaan kuului.

– Viimeinen ulkovuoro alkoi meiltä pahimmalla mahdollisella tavalla emmekä pystyneet sitä heti nollaamaan. Se näytti kyllä jo tosi pahalta, mutta onneksi jänne kesti. Tärkeä juttu meille, että saatiin se pidettyä. Kolme pistettä ja sitä ei meiltä pois oteta, mutta aika erikoinen peli oli niin kuin varmasti kaikkien mielestä, summasi Vilander vielä oman puheenvuoronsa lopuksi eriskummaliisen ottelun.

Aloittavalla ulkovuorolla KaMan otteissa oli havaittavissa selvää löysyyttä. Kiri rakenteli nopeasti palottoman ajolähdön ja alkoi lähestymään juoksu kerrallaan KaMan ulkopelivirheiden myötä. 5-4 tilanteessa Kiri tyhjäsi kentän kopilla ja rakensi jälleen palottoman ajolähdön ykköskärjestään. Jännitys tiivistyi yleisössä veitsellä leikattavaksi, mutta tämän jälkeen saatiin ottelun seuraava tuomariselkkaus, josta Kiri nappasi teknisen palon. Tämä vapautti KaMan pelaamista, ja pian taululle saatiin tarvittavat palot. Toinen jakso kirjattiin KaMalle 5-4 ja koko uskomaton ottelu 2-0.

– Viimeisessä vuoroparissa meinasi jo itseltänikin vähän turhaan hermo kiristyä. Onneksi pystyimme kestämään sen ihan viimeisen rynnistyksen ja saimme 2-0 voiton ilman viimeisen sisävuoron käyttämistä. Kolmeen pisteeseen voi olla todella tyytyväinen. Ne ovat todella arvokkaita tässä sarjassa, mutta kyllä meille aika paljon parannettavaakin jäi, kuului puolestaan Hakalan summaus.

– Harmillisia ja erikoisia tapahtumia. Ehkä tätä ottelua ja näitä kaikkia tapahtumia voi vielä joskus myöhemmin tulevaisuudessa muistella huumorillakin.

Tätä draamaa ja herkkua on tarjolla Kankaanpää Areenalla jälleen ensi tiistaina, kun KaMan vieraaksi saapuu Alavuden Peli-Veikot. KaMa-kasvattien Henri Itävalon ja Miika Anttilan edustama APV hävisi keskiviikkona KaMalle puhtaasti 0-2, ja saapuu revanssi mielessä Pohjois-Satakunnan kehtoon. Ennakkoliput otteluun saat Tiketistä. Tervetuloa kannustamaan jälleen tiistaina KaMa voittoon!