KaMalle ei tuliaisia Seinäjoelta

Kankaanpään Mailan edustusjoukkueen kausi jatkui keskiviikkona Seinäjoella Maila-Jusseja vastaan. KaMa lähti otteluun hakemaan revanssia kauden toisessa ottelussa koetusta 0-2 kotitappiosta. Avausjakson synkkä alku ja toisen jakson tehottomuus kotiutuspaikoissa maksoivat kuitenkin pisteet, ja SMJ vei ottelun nimiinsä 1-0 (7-5, 1-1).

Ottelu alkoi KaMan osalta todella heikosti, kun SMJ sai heti aloittavalla vuorolla helposti takatilanteen päälle. Virheiden suma jatkui, kun Jere Halttusen linjalyönti kimpoili räpylöiden kautta kunnarin arvoisesti läpi ja vei SMJ:n nopeasti 3-0 johtoon. Hurmoksen päälle saaneet isännät tekivät vielä kaksi lisää ja jatkoivat samaa tahtia myös toisessa vuoroparissa, jonka aloittavan jälkeen lukemat taululla olivat jo tylysti 7-0.

Hallinta alkoi kääntyä KaMalle toisen tasoittavalla Joona Anttilan kakkosluukkuiskun rikottua kuparisen. Liekkeihin takaa-ajo roihahti kolmannen tasoittavalla Teemu Utusen puhkaistua takakenttä 1+1 juoksun arvoisesti, ja Aapeli Suvisalmen kotiutettua Utunen keskikumuralla. Viimeisessä vuorossa KaMan palottomasta ajolähdöstä ainoaksi onnistujaksi jäi isäntien lukkari Ville Soinin ansiosta Juuso Vuorenmäki. Näin SMJ:n huippualku riitti 7-5 jaksovoittoon.

Kotiutuspaikoista huolimatta toisen jakson avausjuoksua odoteltiin toisen tasoittavalle saakka, jossa SMJ:n Niko Honkaniemi löi loistavan kakkosjatkekumuran merkistä väliin. KaMan vastine tuli seuraavassa sisävuorossa, kun palottomasta ajolähdöstä hidastetulla pussarilla onnistui Vuorenmäki. Jännittävissä 1-1 lukemissa edettiin lopulta toisen jakson viimeiseen vuoropariin.

KaMa rakensi neljännen aloittavalla kärjestään palottoman ajolähdön. Kotiutukset jäivät kuitenkin piippuun ja kolme eri kotiuttajaa tuottivat kolme paloa. SMJ lähti näin tasoittavalle hakemaan yhtä juoksua, jolla se nappaisi ottelusta täydet kolme pistettä. Isännät rakentelivatkin yhden palon ajolähdön, mutta KaMa onnistui torjumaan SMJ:n pyristelyt. Näin toinen jakso tasattiin 1-1, ja kaksi pistettä jäi Seinäjoelle kotijoukkueen 1-0 voiton myötä.

KaMan kausi jatkuu viikon kuluttua jälleen vierasottelulla Pohjanmaalla, kun joukkue matkaa Alavuden Peli-Veikkojen vieraaksi ensi keskiviikkona. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi viikon perjantaina, kun Kankaanpää Areenalle saapuu Jukka Karttusen luotsaama Jyväskylän Kiri 2020. Ottelu vihelletään käyntiin kello 18 ja ennakkoliput otteluun saat Tiketistä. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!