Uutiset

Ykköspesiksen otteluohjelma julkaistu – Itä-Länsi Kankaanpäähän!

 

Miesten ja naisten Ykköspesiksen otteluohjelmat on julkaistu. Sarjakausi käynnistyy molemmissa sarjoissa keskiviikkona 10.5. Heinäkuun huipennuksena Ykköspesiksen Itä-Länsi -tapahtuma palaa pesäpallokalenteriin käsittäen sekä miesten että naisten arvo-ottelut Kankaanpää Areenalla.

Kankaanpään Maila avaa kautensa jo perinteeksi muodostuneessa Porin Superlauantai-tapahtumassa 13.päivä toukokuuta. Ykköspesiksen runkosarjat huipentuvat elokuun toisella viikolla. Kausi jatkuu neljän parhaan miesten joukkueen osalta ylempiin pudotuspeleihin, joissa panoksena on sarjan voitto ja nousu Superpesikseen. Loppuotteluiden häviäjät saavat uuden mahdollisuuden superpesiskarsinnassa.

Ykköspesis saa alkavalla kaudella myös omat tähdistöottelunsa. Miesten – ja ensimmäistä kertaa 30 vuoteen pelattava – naisten Ykköspesiksen Itä-Länsi tuovat arvo-otteluhuuman Kankaanpäähän lauantaina 15.7. Saman päivän ohjelmassa on kaksi huippuottelua, joissa miesten ja naisten Ykköspesiksen tähdet saavat erinomaisen näytönpaikan, kun sarjojen parhaat pesäpalloilijat kootaan Itä-Länsi -joukkueiksi.

Kankaanpäähän kyseessä on harvinaisempi huippupesistapahtuma. Kankaanpäässä on aiemmin pelattu tyttöjen Itä-Länsi 1977 ja poikien Itä-Länsi 1988 sekä naisten Liitto-Lehdistö -ottelu 1985. Idän ja Lännen aikuispelaajien kohtaaminen on laatuaan ensimmäinen. Alkavalla kaudella kankaanpääläisjoukkueista myös Mailajuniorit pelaa Ykköspesiksessä naisten puolella.

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi pelattiin viimeksi Haminassa 2014-16 ja Varkaudessa 2018. Naisten vastaavaa ei ole kertaakaan aiemmin pelattu jaksopelijärjestelmällä, sillä ottelua todistettiin edellisen kerran Ylöjärvellä kaudella 1993.

Lisätietoa: Miika Rantatorikka, Pesäpalloliitto, 040 502 2035
Ykköspesiksen Itä-Länsi: Jani Mäntylä, Kankaanpään Maila, 050 379 9998

Ykköspesiksen ajantasaiset otteluohjelmat löytyvät tulospalvelusta, ja KaMan osalta se tullaan päivittämään pikapuoliin myös miesten edustusjoukkueen alasivulle. Sarjajärjestelmä ensi kaudelle on julkistettu jo aiemmin, ja tuon uutisen löydät kotisivuiltamme tästä linkistä.