KaMa avasi hallikautensa mallikkaasti

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-miehistö avasi hallikautensa viikonloppuna Kuortaneella. Vastaan asettui viime kaudella Ykköspesiksessä seitsemänneksi sijoittunut, ja syksyn siirtomarkkinoilla kovilla nimillä vahvistunut, Simon Kiri. Tuloksena viikonlopun tuplapeleistä oli tappio ja voitto.

Lauantain peli alkoi illalla kello 19. KaMalta rivistä puuttuivat ottelussa henkilökohtaisten syiden vuoksi Arttu Vilander sekä kapteeni Teemu Utunen. Lisäksi Santeri Heinimäki ei ollut pienien vaivojen vuoksi viikonloppuna täydessä pelikunnossa. Kahden tärkeän pelaajan puuttuminen ei kuitenkaan näkynyt KaMan otteissa, kun joukkue otti pelin heti haltuun ja karkasi nopeasti 4-0 -johtoon.

Tämän jälkeen myöhäinen kellonaika, kylmä halli sekä pehmeä alusta tekivät kuitenkin tepposia, ja pahempien kramppien vuoksi ottelun joutuivat jättämään kesken Joe Vartiamäki sekä erinomaisesti esiintynyt Eetu Heiniluoma. Poissaolot alkoivat näkymään KaMan pelaamisessa, mutta ensimmäinen jakso onnistuttiin pitämään lopulta näpeissä numeroin 4-3.

Ottelun loppuun KaMa joutui kuitenkin pelaamaan kymmenellä miehellä. Jokeripaidasta yhdeksikköön siirtyivät Oskari Kleemola sekä try out -mies Arttu Sorvoja. Isojen ulkopelaajien poissaolot näkyivät auttamatta KaMan pelaamisessa, ja Simo käänsi ottelun lopulta itselleen supervuoroparin jälkeen luvuin 1-2 (4-3, 0-7, 0-1)

Sunnuntaina revanssin vuoro

Sunnuntain ottelusta KaMan riveistä puuttuivat edelleen Arttu Vilander sekä lauantaina itseään loukannut Joe Vartiamäki. Sen sijaan Eetu Heiniluoma pystyi palaamaan kokoonpanoon, ja kapteeni Teemu Utunenkin oli saatu takaisin joukkueen riveihin. Lauantain mieskadosta viisastuneena mukaan otettiin myös 13. pelaaja, 16-vuotias KaMan oma kasvatti, Lari Peltonen.

Jo kello 12 aloitetun ottelun avausjakso oli KaMan hienoista hallintaa, mutta lauantain avausjaksosta poiketen kotiuttaminen oli tällä kertaa tehotonta. Lopulta viimeisen vuoroparin tasoittavalle edettiin simolaisten niukassa 1-2 -johdossa. KaMan nuori joukkue osoitti kuitenkin luonnetta ja käänsi avausjakson itselleen luvuin 3-2.

Toisella jaksolla KaMa jatkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. Poissaoloista huolimatta ulkopeli oli kapteeni Utusen johdolla teräksistä sekä sisällä pystyttiin tekemään tarvittava. Kliinisen 3-0 jaksovoiton perään pelailtiin vielä supervuoro ja kotiutuslyöntikilpailu. Lopulta koko tapahtuman loppulukemiksi kirjattiin KaMan voitto jaksoin 3-2, 3-0, 0-0s, 2-0k.

Kauden ensimmäiset hallipelit ovat olleet viime vuosina erittäin vaikeita, sillä kankaanpääläisseurat harvoin pääsevät harjoittelemaan täyspitkissä halleissa. Lähtökohtiin sekä odotusarvoihin nähden ottelut olivat kuitenkin erinomaisia, ja toivat nuorelle sekä uudistuneelle joukkueelle paljon hyvää ja rohkaisevaa palautetta.

– Taistelu on tauonnut, ja hienoa oli päästä pitkästä aikaa pelaamaan! Tämä oli hyvä ja tasapainoinen peli joukkueelta sekä sitä myötä hieno 2-0 voitto. Kotarissakin vielä hyvä rimpuilu ja sieltäkin voitto. Näillä eväillä jatkoon, summasi kapteeni Utunen joukkueen tuntemukset sunnuntain ottelun jälkeen.